Welkom Flopje en Dosje

Ik heb er lang over gedaan om dit met jullie te delen, maar wij hebben twee lieve katten in huis!! Ze zijn vandaag precies 6 maanden oud. Het mannetje heet Flopje en het vrouwtje heet Dosje. Deze namen hebben alles te maken met computers. Zo stond er vroeger op computers het besturingsysteem Dos en veel mensen kennen het floppy nog wel van vroeger. Onze katten hebben ook veel bijnamen, zoals meneer Flop, meneer Flopperdeflopperdeflop(ipv kabouter plopperdeplopperdeplop), meneer en mevrouw Knor(ze knorren als ze spinnen) en Dosje noem ik stiekem we eens Knorretje.

Flopje

Dosje

Het begin

Toen Flopje en Dosje 7 weken oud waren, haalden wij ze op bij de zwerfdierenopvang. Ze waren toen  nog heel jong en heel klein. Maar het ging niet goed meer tussen hun en hun moeder. Het waren piepkleine pluizige beestjes. We hadden afgesproken dat als we ze leuk vonden, we ze gelijk mee konden nemen. We mochten ze vasthouden en ze begonnen voor het eerst in hun leven vreselijk te spinnen. Tja, wat kun je dan nog? We vulden de papieren in en ondertussen zaten ze vreselijk te piepen. Ze werden helemaal gek toen ze mee mochten.

In de auto naar huis waren ze rustig, totdat we onze woonplaats inreden. Flopje begon weer te piepen, toen we onze straat inreden begon Dosje ook te piepen. Zouden ze het doorgehad hebben?

De maanden erna

De katten groeiden als kool. Het was veel leuker dan ik verwacht had om ieder stapje van ze mee te mogen maken. We gingen met ze naar de dierenarts om ze te laten inenten, ze werden geholpen. Ze ontdekten iedere kamer van het huis, ze ontdekte speelgoed, ze ontdekten dingen waarmee ze wilden spelen die wij wat minder handig vonden, klommen in gordijnen en maakten er van tijd tot tijd een bende van. Maar zaten bovenal vaak op schoot te knuffelen en te spinnen

En nu

We hebben nu twee pubertjes in huis. Die je soms 10 keer van de tafel moet zetten, als je aan het eten bent. Die je op zaterdagochtend weleens om 6 uur ‘s ochtends wakker maken, omdat ze het tijd vinden om te eten. En die  nog altijd groeien. We zijn gewoon gek op ze.

Met Flopje

Heb jij huisdieren?

 

 

 

One Comment

  1. Wat een schatjes! En die namen zijn zo leuk gevonden!
    Ik smelt echt bij het zien van die poezelige beestjes en zo te lezen hebben ze ook jullie gekozen om bij te wonen!
    Knuffel voor beide!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*