Wat je van dieren leren kan

Wie kent het “Wat je van beren leren kan” uit Junglebook niet? Ik besefte me laatst dat we veel van dieren kunnen leren. Sterker nog:, ik denk als we wat meer leren van dieren, onze maatschappij verbeterd. We zullen meer rust en minder stress ervaren en zullen de wereld om ons heen in een heel ander perfectief zien. Benieuwd wat jij kunt leren van dieren? In deze blog vertel ik hierover, het is mijn mening en niet wetenschappelijk onderbouwd.

Honden

Een hond heeft duidelijke regels en structuur nodig. Wanneer een hond geen duidelijkheid heeft, kan het onveilig voelen voor een hond. Een hond kan probleemgedrag vertonen door bijvoorbeeld de leiding proberen te nemen.

Eigenlijk is dat bij mensen ook zo. Wanneer een kind opgroeit zonder  duidelijke regels, kan het kind zich onveilig voelen en er later problemen door ondervinden.

Katten

Katten vinden zichzelf belangrijk. Ze hebben ook een eigen leven als jij niet thuis bent en geven aan wanneer ze ergens niet van gediend zijn.

Wij mensen willen weleens teveel aan anderen denken en te weinig aan onszelf. Ook zijn er genoeg mensen die slecht hun grenzen kunnen aangeven.

Konijnen

Ik vind het altijd zo schattig als konijnen weer eens hun hele verblijf verbouwen. Ik weet niet precies waarom ze dit doen, maar het lijkt weleens op een grote schoonmaak. Konijnen doen dit iedere dag.

Het is goed om iedere dag bezig te zijn. Bezig zijn houd je fit en vitaal.

Eenden

Laatst zat ik op een bankje bij een mooie vijver. Ik zag daar paar eenden. Moeder eend zat op een nest en vader eend was druk in de weer om takjes voor het nest en eten te vinden. Natuurlijk was het niet voor het eerst dat ik dat zag, maar ik blijf het een mooi tafereel vinden.

Je ziet bij eenden, dat ze voor elkaar zorgen. Dat zouden we ook meer moeten doen. Natuurlijk zorgen wij als mensen voor elkaar, maar door onze maatschappij zit daar ook vaak een prijskaartje aan of krijg je niet alles vergoed. Mantelzorg is voor sommigen bijna onmogelijk naast een baan.

Wat kun jij nog leren van dieren?

*afbeeldingen komen van Pixabay.

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*