Wat ik leerde van kleuren voor volwassenen

Ja, ik ben weer begonnen!Ik probeer weer wat meer tijd te creëren om creatief bezig te zijn. Een van mijn hobby’s vroeger was kleuren voor volwassenen. En hoewel ik het ook leuk vind om zelf mandala’s te ontwerpen, is het soms ook wel gewoon leuk om alleen te kleuren. En ik word er heerlijk zen van. In deze blog vertel ik wat ik nog meer leer van kleuren voor volwassenen.

Het is soms goed om alleen maar te kleuren

Ik vertelde al dat ik vroeger ook graag mandala’s ontwierp maar het nu ook fijn om ze alleen maar in te kleuren. Vroeger zou ik dat echt niet gedaan hebben. Ik wilde namelijk alles zelf doen. En dat was met alles in het leven. Ik wilde alles zelf doen en vond dat dat normaal was. Ik kon alles wel alleen.

Van buiten naar binnen en van binnen naar buiten

Ik vind het altijd belangrijk dat kleuren bij elkaar passen. Vooral bij kleuren en bij mandala’s. Maar daarvoor begin je soms aan de buitenkant en gaat dan weer naar de binnenkant van de tekening, om vervolgens weer naar buiten te gaan. Zo is het leven ook. Soms moet je naar binnen keren, maar je moet altijd bewust zijn van wat er buiten afspeelt. Buiten doe je ervaringen op, waarmee je vanbinnen weer mee aan de slag kunt. En door vanbinnen bijvoorbeeld oude angsten e.d. op te ruimen straal je ook meer positiviteit uit. Een mandala is mooi in zijn geheel en een mens ook vanbinnen en van buiten.

Andere stiften geven nieuwe mogelijkheden

Ik heb sinds kort ook een setje nieuwe stiften. En ik merk gelijk dat deze anders zijn. Maar daardoor kan ik mandala’s ook weer anders inkleuren. En dat is in het leven ook zo. Andere mogelijkheden zorgen er weer voor dat je het leven anders inkleurt.

Ben jij creatief?

4 Comments

  1. Mooie vergelijking, en het lijkt mij ook best lekker zen om te gaan kleuren. Ik heb wel eens staan kijken naar die boeken.. Misschien toch gewoon een keer doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*