Wandelen Oostvoorne

Het is even geleden, maar ik deel graag deze blog met jullie. Met Hemelvaartsdag hebben we namelijk een nieuwe wandeling van het TOP routenetwerk geprobeerd, namelijk het Voornepad – rondje Oostvoornse Meer van 12,6 km.

Oostvoorne ligt naast de Maasvlakte en dan voelt het toch bijzonder dat er zoveel vogels zijn. Ik was hier zelf nog nooit geweest, maar ik ben wel gelijk stiekem verliefd geworden op dit gebied. Wij zijn meestal gewend om naar Noordwijk of Katwijk te gaan. We zijn dus redelijk gewend aan drukte en geld betalen voor parkeren.

We waren vroeg vertrokken naar Oostvoorne, maar uiteindelijk was het helemaal niet nodig geweest, want er was parkeerplek genoeg. Goedgemutst begonnen we ook met de wandeling. We genoten van de rust, natuur en natuurlijk het wandelen. We waren er precies op het mooiste moment van het jaar, veel vogels hadden namelijk net kleintjes gekregen. Ik vind het altijd superschattig om die kleine donzige beestjes te zien, die soms al heel goed in een rijtje kunnen zwemmen.

We waren al ruim over de helft toen we ons af vroegen of we wel goed liepen. Later bleek dat we een route met precies dezelfde paaltjes liepen, maar 75 km telde. 75 km vonden we iets te veel van het goede. Gelukkig kwamen we uiteindelijk met wat omwegen op de parkeerplaats terecht bij de TOP. Over het algemeen vonden we het dan ook een TOP wandeling op de paatjes na, want we zijn geen vierdaagse-wandelaars in het kwadraat! We hebben ook foto’s gemaakt, hieronder zie je onze fotoserie!

IMG_0051 IMG_0047 IMG_0044IMG_0057 IMG_0056

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*