Waarom we altijd tijd genoeg hebben

In de tijd van nu, rennen we van hot naar her. Er is zoveel om te doen en we moeten zoveel van onszelf. Maar is dit terecht? Moeten we echt zo hard rennen? Of laten we ons meesleuren door deze maatschappij?

Moeten?

Eigenlijk heb ik al een hekel aan het woord moeten, want we moeten in het leven niets. We mogen. En als we bepaalde dingen wel of niet doen, dan zien we vanzelf de consequenties. Maar we moeten niets. Toch lijken we heel veel te moeten in dit leven. We moeten een goede baan hebben, we moeten sporten, we moeten op ten duur samenwonen, kinderen krijgen, cursussen volgen, meebeslissen in een bestuur of op school. Ik kan de lijst nog een stuk langer maken, maar dat doe ik niet. Het gaat om het idee. En je kunt voor jezelf nagaan wat je allemaal ‘moet’.

Geen keus?

Omdat we denken dat we vanalles moeten, hebben we voor ons gevoel ook geen keuze. Aar is dit wel zo? Persoonlijk denk ik van niet. Ik denk best dat je in het leven keuze hebt om bepaalde dingen wel of niet te doen. Ook al denkt je omgeving daar anders over. Het is jouw leven en jij bepaalt. Al ga je in een tentje op Antartica wonen, jij beslist. Okee het lijkt me daar vrij koud en eenzaam, maar het gaat om het idee.

Er is genoeg tijd

En wat als je toch tijd tekort komt? Ik denk persoonlijk dat je geen tijd tekort hoeft te komen. Wanneer je keuzes maakt en daarmee ook bepaalde dingen niet doet bijvoorbeeld. Ook denk ik dat wanneer je volledig vanuit je hart leeft, je makkelijker keuzes kunt maken, wat belangrijk is in jouw leven en wat niet. Zo kun je de tijd besteden aan dingen die passen bij jouw levensdoel. En ben je niet bezig met nutteloze dingen die de maatschappij heeft bedacht.

Heb jij tijd genoeg?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*