Waarom ik in mijn schrijvershok zit

Nog een week en dan is het zover! Dan start NaNoWriMo! Uh wat? Sorry ik snap dat je niet helemaal up-to-date bent. NaNoWriMo is de afkorting van National Novel Writing Month. Dit is een wereldwijd evenement wat ieder jaar in de maand november terugkomt. De bedoeling is dat je in een maand werkt aan een (deel van) boek. Dagelijks hou je het aantal woorden bij op de website. Op 1 november begint dit hele gebeuren en op 30 november 23.59 uur moet je dan 50.000 woorden geschreven hebben om jezelf NaNo winnaar te kunnen noemen.

pen-543858_640

Win-win situatie?

Wanneer je de 50.000 woorden behaald hebt, dan ben je een NaNoWriMo winnaar. Of dit nu al je hele boek is, of een deel ervan. Toch wil ik niet aan het moment denken dat ik het niet haal. Als ik die 50.000 woorden niet haal, voel ik me echt geen loser ofzo. Althans zo denk ik nu, ik weet niet of ik er over paar weken net zo over denk. Maar als ik bijv. wel 30.000 woorden haal, dan is NaNoWriMo toch goed geweest, want dan ben ik toch weer een stuk verder! En heb ik toch een beetje gewonnen?

Easy?

Het klinkt misschien best simpel 50.000 woorden. Maar het is niet zo simpel. Als je even rekent kom je op 1667 woorden per dag uit. Deze krankzinnige uitdaging is dan ook niet aan alle schrijvers besteed.

Mijn verhaal

Ik ga schrijven aan een roman. Mijn roman heet nu: “Nanda’s Breiclub”. Maar die naam mag ik nog wijzigen. En misschien doe ik dat nog wel ook. Ik ga nog niets prijsgeven, maar ik hou je komende weken wel op de hoogte d.m.v. blogs. Hierin zal ik wel wat gaan prijsgeven, maar ook zal ik jullie alles vertellen over het schrijfproces, ups en downs en waarschijnlijk veel koffie!

turn-on-1674873_640

Liefs Irene

P.s. Er zullen gewoon blogs blijven verschijnen op dinsdag, woensdag, vrijdag en zondag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*