Waarom ik moeite heb met social media

Ik heb hier geloof ik al eerder wat over geschreven. Ik heb namelijk geen Fakebook en Instagram meer. Al een tijdje niet. Ik ben geloof ik al meer dan een jaar Fakebook-vrij. Ik heb nog wel Twitter, maar dat vind ik nog best leuk.

Een blog hebben zonder al die social media, is dat niet lastig? Nou eigenlijk wel. In de tijd dat ik op Fakebook zat, kwam er toch veel verkeer binnen via Fakebook. Toch besloot ik om te stoppen. Ik wist dat het mij bezoekers ging kosten, maar ik was er meer dan klaar mee. Ik merkte dat er veel neppe mensen op die sites zaten. Ik werd op Instagram bijvoorbeeld gek van mensen die je gingen volgen en dan ontvolgen. Ik vind dat gewoon niet kunnen. Daar ben ik te eerlijk en oprecht voor. Ik vind gewoon niet kunnen om op die manier aan je succes te komen. De bom ontplofte voor mij, toen de vriendin van een kennis mij ging volgen en ontvolgen. Het kwam gewoon te dichtbij. Ik raakte het vertrouwen volledig kwijt in alle mensen die daar opzaten. Sorry niet persoonlijk bedoeld, maar ik was er klaar mee.

Nog een puntje waar ik tegenaan liep, was de tijd die erin ging zitten. Ik was namelijk best verslaafd. Dat klinkt zwaarder dan dat het is. Ik ben gewoon verslavingsgevoelig en z’on website maakt het alleen maar erger. Dat is ook aangetoond. Waar anderen gewoon een bepaalde tijd op Fakebook en Instagram zitten, zit ik er de hele dag op. Ik raak mezelf dan ook volledig kwijt.

En nu? Ik vind Twitter nog steeds leuk. Ik groei enorm, maar ik volg altijd terug. Soms twijfel ik om weer op Instagram te gaan, daar zouden mijn gedichten misschien heel goed gelezen worden. Maar iets in mij zegt nee.

Hoe ga jij om met social media?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*