Waarom ik gek ben op smoothies

Het heeft even geduurd, maar hier in huis zijn de smoothies momenteel niet meer weg te denken. De blender staat soms dagenlang naast de kast, omdat hij veel gebruikt wordt. Maar waarom drinken we zoveel smoothies?

Het is makkelijk

Smoothies maken is eigenlijk heel simpel. Je gooit een aantal ingrediënten in de blender en blenden maar. Je hebt er geen kookkennis voor nodig en het is vooral snel klaar. Ik hou er namelijk niet van om uren in de keuken te moeten staan.

Heerlijk met sojamelk

Ik hou niet van melk, ook niet van sojamelk. Maar als ik verschillende stukken fruit bij doe, is het heel lekker. Wat ik ook lekker vind is sojamelk met banaan en cacao in de blender. Je krijgt een soort van bananen-chocolademelk, maar dan zonder kilo’s suiker.

Alleen de kleur al

Ik kan helemaal vrolijk worden van de kleur van de smoothies. Ik vind het dan al een feestje om het te zien.

Het kan ook als ontbijt.

Ik maak ook graag smoothiebowls. Dat zijn smoothies uit een kommetje met een topping. Die topping kan bestaat uit zaden, noten of fruit. Niet alleen met warm weer vind ik dit lekker en gebruik ik vaak diepvriesfruit.

Perfecte instagramfoto

Okee, ik doe het er eigenlijk niet om, ik heb niets met perfecte instagramfoto,s. Maar toch, het plaatje dat het oplevert is vaak wel heel mooi.

 

Drink jij vaak smoothies?

 

 

3 Comments

  1. Nee voor mij geen smoothies. Ik eet al nauwelijks fruit en de gedachten aan verschillende soorten fruit bij elkaar in een drankje, nee.
    Ik heb een keer een smoothie ergens gekocht en ik was meteen genezen.
    Voor mij geen smoothies.
    Ik hou het bij water en vast eten.
    Ik ben waarschijnlijk te oud voor die moderne dingen. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*