Waarom ben jij hier?

Ik besloot opeens een blog te schrijven, zonder te weten waar ik zou eindigen. En dat vind ik fijn soms, om alles te laten stromen, alles te laten zijn, zonder een duidelijk einddoel. Ik filosofeer al tijden over het leven, vandaar dat ik wat minder DIY’s, shopblogs e.d. plaats. Ja filosoferen kost tijd. Wist je trouwens dat filosofen vaak op de foto staan met een hand onder hun hoofd? Hun hoofd wordt zo zwaar van al het denken.

Maar ik filosofeer dus over mijn leven. Vraag me af waarom ik hier ben en wat ik nu hier kom doen. Ja ik weet het, dat is nogal wat. Als iedereen dat zou weten, zou het leven misschien wel makkelijker worden. Maar dat kun je ook weer filosofische vragen op los laten. Begin zonder eind dus.

Maar wat ik hier kom doen. Ik weet het nog niet precies en ik zou het dolgraag willen weten. Wat kan ik toevoegen aan deze wereld? Kan ik wel iets toevoegen? Of hoef ik enkel persoonlijke lessen te leren? En wat gebeurt er als ik niet op tijd genoeg doorheb wat die lessen dan inhouden? Kom ik dan weer terug op aarde en begint het hele riedeltje dan opnieuw? Moet je eerlijk zeggen dat ik daar niet zo’n zin in heb. Vind deze wereld hard, snel en ik vind dat er (te) weinig liefde op deze wereld te vinden is. Er is teveel onrecht. Soms zou ik de wereld willen dragen, maar dat kan ik nu eenmaal niet.

Ik geloof in het leren van persoonlijke lessen. En dat iedereen weer andere lessen te leren heeft. Ik geloof dat we hier allemaal leven met een reden en dat daarom ook al het leven op aarde zo waardevol is.

Waarom ben jij hier?

8 Comments

 1. Mooi geschreven zeg. Dit is een vraag die mij ook al een tijdje bezig houd en waar ik ook nog niet over uit ben. Ik weet Ć¼berhaupt niet of het een vraag is waar we ooit een antwoord op zullen krijgen.

 2. Wees gewoon hier met al je mooie en minder mooie dingen.
  Wees gewoon Irene die leest, schrijft, na denkt, haar best doet en leert.
  En wat de wereld daarvan vind is niet belangrijk, jij hebt gekozen om nu hier te zijn en ik ben blij dat je er bent. šŸ˜˜šŸ˜‰
  Heb een mooi en inspirerend weekend.

 3. Filosofeer ook vaak, maar vraag me tegelijkertijd af wat ik aan het doen ben. Het grappig is dat je over dingen probeert na te denken waar het antwoord niet op vaststaat of niet eens bestaat.

  Vraag mezelf dan ook weleens af of filosoferen niet gewoon slappe gedachten zijn. Blijft in ieder geval goed om erover na te denken.

 4. Dat vroeg ik mij vroeger ook vaak af, nu neem ik het aan dat het eenmaal zo is. Bij mensen die iets goeds of moois doen denk ik nog wel eens dat er een reden voor is, voor mijzelf niet echt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*