Update NaNoWriMo: Tijd voor een feestje

Vandaag de laatste update over NaNoWriMo, ook wel de Nano genoemd. Even geleden plaatste ik namelijk deze blog. NaNoWriMo staat namelijk voor National Novel Writhing Month. Voor dit internationale evenement schrijf je in 30 dagen een boek of deel van boek van minimaal 50.000 woorden. Vandaag laat ik weten hoe het tot dusver gaat met deze enorme uitdaging!

Allesbeslissende week

We gaan de allesbeslissende week van de Nano in! Spannend, maar tegelijke tijd ben ik toch ook stiekem wel blij dat het einde in zicht komt. Ik vind het nog steeds om te schrijven, maar ik voel  wel een bepaalde soort druk. Daarnaast kost het moeite om mijn aandacht en concentratie vast te houden. De schrijfflow heb ik even niet meer. Ik schrijf wel, maar niet dat het makkelijk gaat, elk woord kost de grootst mogelijke moeite. Uiteindelijk schrijf ik op dinsdag 3596 woorden.

De woensdag begin ik met goede moed. Ik ga eerst een rondje rennen, daarna ga ik aan de slag. Uiteindelijk is mijn totaal 43.011 woorden Jeej! De 40.000 woorden gepasseerd.

Voor het weekend klaar?

De dagen beginnen te tellen, ook ik merk dit. Ik maak een plan om nog voor het weekend klaar te zijn. Dan kan ik me feestje dit weekend al vieren denk ik bij mezelf. Op donderdag ben ik echter heel erg moe waardoor dit plan van de baan lijkt. Uiteindelijk komt mijn totaal op 45.201.

20161124_144926

Waar ik het vandaan haal op vrijdag, weet ik niet, maar opeens zit ik vol zelfvertrouwen. Ik weet ergens wel dat het nog wel een stukje is, maar ik ga er vol voor. Ik zit bol van energie. Ik besluit dat ik iedere keer een uur zou gaan schrijven en dan ieder uur zoveel mogelijk woorden zou schrijven. Daarna ga ik iedere keer een kwartiertje pauze nemen. Waarom heb ik dit nooit eerder gedaan? Voor de lunch op vrijdag schrijf ik zo hard, dat ik de 50.006 woorden haal! Joehoe! Nano gehaald! En dat in 25 dagen i.p.v. 30!

nanowrimo_2016_webbanner_winner

Wat ik de afgelopen week heb geleerd:

  1. De laatste week is het spannendst, maar als je eenmaal de finish ruikt, dan ben je niet meer te stoppen.
  2. Voor speculeren heeft totaal geen zin. Uiteindelijk schrijf je toch de ene dag beter dan de andere.
  3. Steeds een uur schrijven is goed voor de concentratie, door een kwartier pauze erachter aan te plannen zorg je dat je wel even je social media kan checken of even een lekker theetje kan maken.
  4. Het einde van de Nano voelt als het einde van een boek, je kunt niet meer stoppen met schrijven en je wilt weten hoe het afloopt.
  5. Het biertje op de overwinning heeft gesmaakt!

img-20161125-wa0002

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*