Update NaNoWriMo: Slechter dan slecht

Vandaag even een update over NaNoWriMo. Even geleden plaatste ik namelijk deze blog. NaNoWriMo staat namelijk voor National Novel Writhing Month. Voor dit internationale evenement schrijf je in 30 dagen een boek of deel van boek van minimaal 50.000 woorden. Vorige week schreef ik hierover ook al een update. Vandaag laat ik weten hoe het tot dusver gaat met deze enorme uitdaging!

Een enorme uitdaging, ja dat is het. Op zowel Facebook maar ook op verschillende blogs had ik al gelezen, dat de tweede week een hele zware week zou worden. Nou dit heb ik ook gemerkt. Verschrikkelijk. Hoewel de dinsdag nog aardig goed ging, en ik de dag eindigde met de geweldige 15.000 woorden, gingen de dagen daarna baggerslecht. Nee, ik weet dat ik niet mag schelden. Maar, man wat baalde ik hiervan.

machine-1639234_640

Excuses

Nee, wat ik ga vertellen, is geen excuus, ik ben woensdag weer ziek geweest. Omdat ik niet verder kwam dan mijn bed en de bank, heb ik eigenlijk alleen aan mijn blog kunnen werken. Misschien heb ik weer teveel gedaan de laatste tijd. Gelukkig ging het donderdag ietsje beter en kon ik een klein beetje schrijven. Ik sloot donderdag af met 15736 woorden. Ook heb ik een nieuw besluit genomen. Nu mijn verhaal eigenlijk al af is, maak ik gewoon meerdere boeken. Het boek waarmee ik nu bezig ben bestaat uit columns en andere sterke verhalen.

Nano-loze dag

Sommige van jullie weten dat ik ook voor een online tekstbureau werk. Jullie raden het waarschijnlijk al, ik voelde me eindelijk weer een stuk beter en de opdrachten stroomden binnen. Weer een Nano-loze dag!

Schrik

En toen was het opeens zaterdag, en zag ik tot mijn schrik dat ik meer dan 4000 woorden achterliep. Het voelt als een verschrikkelijke nederlaag, terwijl de strijd nog lang niet gestreden is. Ik heb mezelf dan ook streng toegesproken, dat ik door moet gaan, want ik vind de Nano zo leuk, dan laat ik me toch niet door een slechte week het veld uit slaan.

Maandag, een nieuw begin van de week, en een nieuw begin voor de Nano. Ik ga in ieder geval vol goede moed de derde week van de Nano in.  Ik heb tijd ingeroosterd voor de Nano. Uiteindelijk schrijf ik  3679 woorden en mijn totaal komt op 20125 woorden.

img_0208

Wat ik de afgelopen week heb geleerd:

Ik heb toch van de tweede week schrijven veel geleerd. Ik zet het allemaal even op een rij:

  1. Een tegenslag maakt je alleen maar sterker.
  2. Heb altijd een plan B, voor je boek eerder af is of het schrijven niet lekker gaat.
  3. Wil je een succesvol zijn? Houd je doel dan altijd voor ogen!
  4. Je vindt altijd wel ergens vernieuwde energie.
  5. Misschien ken je de uitspraak wel: “Wie schrijft, die blijft” , ik bedoel hiermee dat het goed is om bijna iedere dag met het verhaal bezig te zijn. Hoe langer je eruit bent, hoe verder je van het verhaal af raakt en hoe moeilijker het weer is om weer in het verhaal te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*