Update NaNoWriMo: Schrijven als een beest

Vandaag even een update over NaNoWriMo. Even geleden plaatste ik namelijk deze blog. NaNoWriMo staat namelijk voor National Novel Writhing Month. Voor dit internationale evenement schrijf je in 30 dagen een boek of deel van boek van minimaal 50.000 woorden. Vandaag laat ik weten hoe het tot dusver gaat met deze enorme uitdaging!

Het spektakel ging los!

1 november, een week geleden ging het spektakel los. Inmiddels zit ik ook in een Facebook groep met andere Nano-ers. Er wordt hier dan ook veel gecommuniceerd met elkaar. Vaak motiveert dat en je kunt elkaar op deze manier ook helpen. Een aantal Nano-ers waren op 1 november om 12 uur ’s nachts al begonnen. Ik had wel een hoop respect voor deze mensen, want mijn bedje lag nog zo lekker! Hoewel ik wist dat er een aantal een voorsprong hadden, begon ik de dag vol goede moed. Ik had natuurlijk niet voor niets al weken gewacht!

img_0196

Kneiterhard werken

De eerste dag verliep echter wat stroef, ik ben geen schrijver die spreekwoordelijk lang van stof is. Dus ik zag wel in dat ik hiervoor kneiterhard moet gaan werken, oftewel schrijven als een beest. Uiteindelijk schreef ik deze dag 2024 woorden. Ik moet gemiddeld 1667 woorden per dag schrijven, dus dit is was een mooie kleine buffer.

Maar ik wilde graag een grotere buffer opbouwen. Ik begon me de tweede dag meer en meer in mijn element te voelen. De tweede dag ging ik met een totaal van 5035 woorden dan ook over de voor mij magische grens van 5000 woorden heen. Dit gaf hoop voor de derde dag, alleen verliep de derde dag niet vanzelf. Ik was erg moe en alles liep daardoor stroef, uiteindelijk wist ik de dag af te sluiten met totaal 7042, op naar de 10.000!

img_0193

Vernieuwde energie en inspiratie

Op vrijdag 4 november krabbelde ik weer op, ik had vernieuwde energie en inspiratie gevonden. Ik haalde de 10.000 woorden en had er zelfs 10800. Eerlijk gezegd wilde ik er niet aan om ook in het weekend nog te schrijven. Toch wist ik mijn score op te krikken naar 11467 op zaterdag. Op zondag schreef ik niets. Op maandag, was het alweer de 7de dag en zorgde ik ervoor dat mijn totaal uitkwam op 12505.

Het is nu lastiger geworden, omdat mijn boek nu bijna af lijkt te zijn en ik dus opzoek moet naar een nieuw onderwerp met een nieuw plot en nieuwe hoofdpersonen. Ik heb echter bedacht, dat als ik toch meerdere boeken moet maken, ik net zo goed ook een boek met columns kan gaan maken, dus dat is dan mijn volgende stap.

img_0195

Wat ik de afgelopen week heb geleerd:

Ik heb van die ene week schrijven al zoveel geleerd. Ik zet het allemaal even op een rij:

  1. Als je een boek schrijft, krijgt het verhaal een hele andere dimensie. Je leeft nog meer mee met de hoofdpersonen en het verhaal.
  2. Soms moet je hard zijn, het liefste wil je de hoofdpersonen sparen, je wilt niet dat hun iets overkomt. Maar je moet er natuurlijk wel een beetje spanning inbrengen!
  3. Als je denkt dat je voorsprong hebt in het aantal woorden, dan moet je jezelf niet overschatten, je bent namelijk zo je voorsprong weer uit.
  4. Te gaan zitten om te gaan schrijven kan soms lastig zijn, maar als je eenmaal zit en je hebt een goede dag, dan wil je niet meer stoppen met schrijven.
  5. Een slechte dag is niet het einde van de Nano en dus niet het einde van de wereld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*