Update 1 NaNoWriMo 2019

Daar ben ik weer! Het is weer tijd voor een nieuwe update! Even geleden plaatste ik namelijk deze blog. NaNoWriMo staat namelijk voor National Novel Writing Month. Voor dit internationale evenement schrijf je in 30 dagen een boek of deel van boek van minimaal 50.000 woorden. Vandaag laat ik weten hoe het tot dusver gaat met deze enorme uitdaging! Waar loop ik tegenaan en loop ik op schema?

Om met het laatste te beginnen..

Ik loop totaal niet op schema. Nu ik dit schrijf ben ik met door de magische grens van 5000 woorden gegaan. Dat klinkt natuurlijk fantastisch, maar ik had paar dagen geleden die grens al moeten bereiken. Dus voelt het net niet als een euforisch moment. Mijn start verliep vooral dramatisch. De eerste dag zat ik totaal niet goed in mijn vel, waardoor ik die dag maar 611 woorden op papier kreeg. De tweede dag probeerde ik de achterstand gelijk weg te werken. Dat leek aardig te gaan, zeker gezien het feit dat ik me nog steeds niet best voelde. Ik typte die dag 2189 woorden. En toen de derde dag heb ik echt getwijfeld om de handdoek in de ring te gooien. Ik wist gewoon niet hoe ik verder moest gaan. Mijn hoofd stond er niet naar en de achterstand leek al vreselijk groot. Ik schreef ook maar 275. Een belachelijk laag aantal.

Ging de knop daarna om?

Niet direct. Ik schreef gisteren op de vierde dag 500 woorden. Vandaag heb ik tot nu toe 1439 woorden geschreven. Ik merk wel dat er in die rust van de afgelopen dagen wel wat meer ruimte in mijn hoofd ontstaan is. Ik heb nu weer andere ideeën voor het boek wat ik aan het schrijven. Ook merk ik dat ik oplossingen heb gevonden voor stukken in mijn boek, waar ik vast zou gaan lopen.

Hoe zie ik de rest van de NaNoWriMo voor me?

Ik hoop vandaag en komende dagen nog meer van mijn achterstand weg te kunnen werken. Dat schommelen hoort ook niet echt zo mij, ik ben meer een constante schrijver. Maar ik moet nu wel een inhaalslag gaan maken. 50.000 woorden in 30 dagen geeft een gemiddelde van 1667 woorden per dag. Momenteel staat mijn gemiddelde op 1002 per dag en zou ik de 50.000 woorden in dit tempo pas op 20 december gaan halen. Terwijl het doel van de Nano toch is dat je die 50.000 woorden in een 30 dagen schrijft. Maar de hoop is zeker niet verloren. Bij deze uitdaging horen ook slechte en goede weken, dat hebben alle schrijvers wel. Ik heb alleen dit jaar de pech dat ik met een aantal slechte dagen begin.

Wil je weten hoe het verder gaat met de NaNoWriMo? Houd dan deze blog in de gaten. Binnenkort post ik weer een nieuwe update!

One Comment

  1. Best een pittige klus, maar ik vind dat je al best veel geschreven hebt. Lastig, zo een deadline, ik zou in de stress ervan raken. Maar het gaat je vast lukken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*