Tijd voor ontspanning

Ik vond dit vroeger altijd heel lastig, ontspanning nemen. Ik vond vaak dat ik het niet waard was om leuke dingen te doen. Ook vond ik het moeilijk om minder nuttige dingen te doen. Ik voelde me vaak lui en slecht. Inmiddels kan ik meer ontspannende activiteiten ondernemen en zie ik ook het nut van ontspanning. Vandaag vertel ik waarom ontspanning zo belangrijk is.

Lichamelijke gezondheid

Ontspannen is goed voor je gezondheid, zeker wanneer je veel stress ervaart in het dagelijks leven. Door het ontspannen wordt je ademhaling en bloeddruk lager. Ook op je spijsvertering en afweersysteem heeft ontspannen een gunstig effect.

Geestelijke gezondheid

Ook je hersenen willen af en toe rust. Wanneer je af en toe ontspant, zal je concentratie daarna weer beter worden en zal ook je creativiteit toenemen.

Beter in je vel

Door regelmatig te ontspannen zit je beter in je vel. Je kunt meer genieten van leuke activiteiten. Maar je benaderd mensen in je omgeving ook positiever. Verder kun je door regelmatig te ontspannen beter omgaan met tegenslagen en raak je minder snel in paniek.

Je leert ontspannen

Hoe vaker je ontspant, hoe meer je leert hoe nuttig ontspannen eigenlijk is. Je gaat meer de voordelen ervan zien, omdat je het positieve effect merkt. Ook krijg je eerder door, wanneer het tijd is om te ontspannen. Dit leer je aanvoelen.

Je slaapt beter

Door te ontspannen, slaap je beter. Slapen heeft ook een functie, namelijk dat je alles verwerkt wat je de hele dag meegemaakt hebt. Wanneer je niet goed slaapt, dan krijg je allerlei klachten. Je komt dus als het ware in een visuele cirkel terecht.

Ken jij nog meer voordelen van ontspanning?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*