Tijd voor een nieuwe Q and A

Hoihoi lieve mensen,

Vandaag tijd voor wat anders. Ik dacht het is wel leuk als mijn trouwe lezers op Twitter vragen kunnen stellen. Dingen die ze altijd al van mij willen weten. Zo kunnen mensen mij beter leren kennen. Hier komen de vragen:

Wanneer ben je gaan schrijven?

Ik ben korte verhaaltjes gaan schrijven toen ik 8 was. Vanaf mijn 12de schrijf ik gedichten. Ik ben nu 25, dus ik schrijf al mijn hele leven. Voordat ik kon schrijven bedacht ik al verhaaltjes en vertelde die aan mijn knuffels.

Wat is je beroep ?

Ik ben huishoudelijke hulp, wat betekent dat ik bij mensen thuis kom om hun huis schoon te maken. Daarnaast schrijf ik op freelance basis teksten.

Welke studie heb je gedaan?

Ik heb de havo afgerond en daarna mijn Hbo propedeuse Voeding en Diëtetiek gehaald. Ik ben vanwege persoonlijke omstandigheden gestopt met studeren. Ik wil ooit wel weer naar school, maar ik ben nog zoekende.

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Dat is een lastige! Ik haal eigenlijk uit heel veel dingen inspiratie. Zo haal ik inspiratie uit de dingen die ik meemaak, maar ook uit boeken die ik lees. Het gebeurt ook weleens dat ik op de fiets zit of ergens mee bezig ben en er zomaar een gedicht uit komt rollen.

Wie is je lievelings-dichter(es)?

Ik heb eigenlijk momenteel geen favoriete dichters die nu nog leven, ik heb wel favoriete dichters die geleefd hebben. Zo is J.C. Bloem favoriet. J.C Bloem heeft ook een hoop donkere gedichten geschreven en ik schrijf ook van tijd tot donkere gedachten op papier.

Daarnaast is Paul van Ostaijen favoriet. Deze man schreef gedichten in een supermoderne vorm voor zijn tijd.

Wat is je lievelingseten?

Oei, ik lust eigenlijk heel veel dingen en mijn lievelingseten veranderd constant. Ben sowieso erg fan van hutspot, pompoensoep en havermout met banaan en chocola!

Mocht je niet in Nederland wonen, in welk land had je graag gewoond?

Er zijn meerdere landen waar ik graag zou wonen. Sowieso België en Duitsland. Maar het lijkt me ook wel fijn om ergens te wonen op de wereld waar geen haast is, mensen primair leven en dichtbij de natuur staan. Ik fantaseer daar vaak over als ik Floortje naar het einde van de wereld kijk.

Wat neem je mee naar een onbewoond eiland?

Mijn bikini! Nee verder zou ik het niet weten. Het lijkt me heerlijk al die rust daar en ik denk dat je toch niet alles nodig hebt, wat je hier nodig hebt. Je hebt geen tv nodig op een onbewoond eiland en ook geen overbodige spullen.

Wat zou jij nog willen weten van mij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*