Taallympische Spelen

Sporten vanuit de zetel

De Olympische spelen zijn in volle gang. Naast dat ik het heel leuk vind om veel verschillende sporten te kijken en te volgen, vind ik het ook wel leuk om mee te doen. Natuurlijk ben ik niet met mijn sportschoenen in het vliegtuig gestapt, maar ik doe stiekem wel mee vanaf de bank.

blue-81847

Laat die hersens maar kraken

Natuurlijk weet ik hoe nieuwsgierig jullie nu wel zijn! Ik zal het uitleggen. Ik doe mee met de Taallympische Spelen. De Taallympische Spelen worden georganiseerd door Genootschap Onze Taal en duurt net als de gewone Olympische Spelen tot en met 21 augustus. Bij deze Taallympische Spelen moet je iedere dag je hersens goed laten kraken, want iedere dag staat er een opdracht klaar waar een letter mee te verdienen valt. Deze letters moet je noteren, want 21 augustus is de ontknoping en dan hoor je wat je met alle letters moet doen.

Eremetaal

Met deze Olympische spelen voor taal is geen eremetaal te verdienen, maar je kunt wel kans maken op een boekenpakket of jaarabonnement.

Persoonlijke stand

Inmiddels heb ik al 9 opdrachten voltooid, al twijfel ik wel over de uitkomst van twee opdrachten. Ik hoop natuurlijk goed op koers te liggen voor de eindoplossing. Het klinkt heel cliché, maar voor mij is meedoen belangrijker dan winnen, want als ik heel realistisch ben, sommige opgaven zijn best pittig en ik verwacht niet dat het komende dagen makkelijk gaat worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*