Sporten versus respect

Ik heb lang getwijfeld of ik deze blog zou gaan schrijven. Maar ik heb besloten het toch te toen. Eigenlijk wilde ik helemaal niet mijn boosheid af reageren in een blog. Maar doordat ik gisteren iets las van iemand die een zelfde soort situatie meegemaakt had, leek het me toch goed om er een blogje aan te wijden.

Sporten

Ik probeer twee keer per week minimaal te sporten. Ik doe aan hardlopen, een sport die ik al deed voordat ik ziek werd. Alleen loop ik iets minder snel dan vroeger. Maar dat mag de pret niet drukken. Hardlopen is goed voor mijn lijf. Het maakt mij sterker, het maakt dat mijn conditie aardig op peil is en ik weer van alles kan.

Sporten versus respect

Goed, waar het om gaat, is het volgende. Ik liep paar weken geleden hard. Ik kwam langs een groepje hardlopers die zich bij de sportschool verzameld hadden. Je kent ze wel, die mensen die vanuit de sportschool gaan hardlopen. Hartstikke goed, dat zo’n sportschool dat aanbiedt.
Echter, deze mensen hadden geen respect. Ik weet niet waar ze dat ooit kwijt zijn geraakt. Ze lachten mij uit en riepen of ik nog een “bakkie koffie” wilde. Dit omdat ik blijkbaar zo langzaam liep. Natuurlijk liepen ze met zijn allen veel harder dan mij..

En toen

Was ik totaal perplex. Ik snapte het gewoon niet. Ik snapte niet waarom deze mensen dit deden, waarom zij zich zo veel beter voelden dan anderen. Ik snapte niet waarom ze lol beleefden aan anderen uitlachen voordat ze zelf goed en wel aan hun training waren begonnen.

Ik was boos

En dat was niet alleen omdat ik uitgelachen werd. Nee, op dit soort momenten schaam ik dat ik op deze aarde leef. Hoe kunnen mensen zo zijn? Waar zijn zij hun respect voor anderen kwijtgeraakt? Toen ik nog wedstrijden liep en ook prijzen won, is het nooit in me op gekomen om mensen zo te behandelen. Om anderen zo uit te lachen. Iedereen loopt voor zichzelf met zijn eigen doel. Dus hoop ik ook dat anderen dat niet doen.

Zo dat was dat

Mocht ik nog eens uitgelachen worden door deze mensen, dan print ik deze blog uit en hang die op, aan de deur van hun sportschool. Nondeju!

4 Comments

 1. Helemaal mee eens, iedere sporter is goed bezig, wat asociaal om je dan zo te gedragen. Ik ben zelf ook geen snelle loper en ik sjouw nog wat kilootjes teveel mee ondanks dat ik er al behoorlijk wat kwijt ben. Het ergste wat ik ooit gehoord heb was “als ik met zo’n kont zou moeten hardlopen zou ik mezelf van kant maken”… Al langer geleden hoor, ben er wel overheen, maar hoe haal je het in je hoofd om zoiets te zeggen… (ze zaten zelf overigens op een bankje :P)

  • Irene

   Jeetje, dat is ook hard hoor! Snap dat al helemaal niet, er zijn zat mensen die sporten om wat kilootjes kwijt te raken! Bedankt voor je reactie!

 2. Bah.. wat asociaal, typisch groepsgedrag. En zeker kwetsend. Mensen beseffen soms gewoon niet wat een voor hen grappige opmerking teweeg kan brengen, de ander kan daar de hele dag of dagen mee zitten. Eikels, hoop dat ze over hun eigen benen struikelen hahaha!

 3. Peter Walen

  Wat een waardeloze zielige mannetjes. Waarschijnlijk haantjes- en groepsgedrag. Op die leeftijd zelfs nog. triest. Wat kun je daarvan zeggen dan alleen dat het verwaande uitkomsten zijn van zielige rekensommetjes.
  Ik snap jouw boosheid van toen. Gelukkig sta je daarboven. Mooie reacties van de dames vóór mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*