Songfestivalkoorts

Wanneer je tienmaal zegt dat je niet gaat kijken, dan kijk je toch. Dat heb ik vaak met EK en WK voetbal. Iets met nieuwsgierigheid ofzo?

microphone-1074362

Dus ik zat afgelopen letterlijk in onze tv. Voor mij de eerste keer dat ik het songfestival volledig zag. Stiekem vind ik het wel leuk, al die landen die meedoen, uitgedost in soms de meest bizarre outfits. Nadat we goede inzendingen hebben gehad de afgelopen jaren, is de songfestivalkoorts toch weer wat gestegen. Van Douwe Bob verwachten wij Nederlanders dan ook veel.

Toch probeerde ik met een kritische blik te kijken naar dit spektakel. Laten we even reëel zijn, de kans van 1 op 26 dat Nederland wint is toch nog steeds niet groot. Hoewel wij Nederlanders gek genoeg zijn om er zomaar even vanuit te gaan dat we het wel winnen. Natuurlijk vind ik dat Nederland moet winnen, maar ik ben ook van mening dat de beste moet winnen. Zo had ik mijn favorieten dus klaar staan: Australië, Oostenrijk, Frankrijk en Polen. Onder het mom van de beste moeten winnen. Oekraïne en Rusland behoorden niet tot mijn persoonlijke favorieten. Ik vond het jammer dat een liedje met veel emotionele waarde volledig in het Oekraïens werd gezongen. Hierdoor deed het me eigenlijk weinig. Men zegt vaak dat taal niet noodzakelijk is om de emotionele lading van een liedje te voelen. Waarom voelde ik dan niets? Wat heb ik gemist?

Tja en over de uitslag, natuurlijk besef ik me dat het wel heel toevallig is, dat Oekraïne en Rusland zo dicht bij elkaar eindigen. Was dit een politiek spelletje? Of heeft het songfestival aandelen bij Twitter? Ik weet het niet. Het enige wat ik wel weet, is dat het voor mij toch een geslaagde avond was. Het merendeel van het programma was namelijk erg leuk, het bekijken van alle optredens was erg leuk, het optreden van Justin Timberlake was leuk en alle extra’s om de tijd op te vullen waren leuk. Zo leerde tenminste nog wat over de muziekindustrie in Zweden.

En hé, de uitslag was toch best een spannend gebeuren, met de nieuwe puntentelling. Misschien waren de laatste minuten niet top? De laatste minuten van een programma wat van 09.00 uur ’s avonds tot 00.30 uur ’s nachts duurde. Dat is toch een beetje muggenzifterij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*