Shopblog: Mijn kringloopvondsten

Het is al heel lang geleden dat ik een shopblog heb gemaakt. Maar toen ik laatst goed slaagde bij de kringloop, besloot ik toch maar weer eens een shopblog te maken.

Nog niet zo heel lang geleden heb ik de kringloop ontdekt. Ik vergelijk de kringloop weleens gekscherend met een gratis museum. Je kunt er zoveel mooie maar ook antieke dingen vinden. Soms zie je er kasten staan, die je herkent van vroeger. Bepaalde kasten of tafels stonden vroeger bij mij thuis of zelfs bij mijn oma toen ik nog klein was.

Maar ik ging niet naar de kringloop voor meubels, maar voor kleding en dit is wat ik kocht:

Bloemetjesjurk

Ik hou van schattige jurkjes, maar ik koop ze nooit zoveel. Je betaalt best veel voor een jurkje en ik ben dan bang dat ik het niet genoeg draag. Maar deze was zo schattig. En hij zit als gegoten. Ik betaalde er €4,30 voor.

Nog een bijzonder jurkje

Ook op dit jurkje was ik hartstikke verliefd. Ik dacht eerst dat het misschien mijn maat niet zou zijn, maar ook deze zat goed. Ik betaalde er €4,30 voor.

Blauw wit rokje

Het printje is gaaf. Ik geloof ook niet dat zoveel mensen een rokje hebben die er zo uit ziet. Ik hou er wel van als kleding een beetje uniek is. Als ik vroeger een nieuwe jas kocht, hadden een paar weken later, meer mensen in mijn woonplaats die jas. Dat vond ik altijd wel jammer. Dit rokje koste €2,20.

Gekleurd rokje uit de aanbieding

Ik kwam er pas achter dat dit rokje in de aanbieding was, toen ik bij de kassa kwam. Het ging mij namelijk niet om de aanbieding, maar om het rokje. Ook deze is redelijk uniek en heeft een hele fijne stof. Het rokje was eerst €2,20, maar ik betaalde er €1,10 voor.

Dik vest voor de winter

Ik snuffelde ook alvast bij de warme vesten en truien rond. Er waren al veel leuke vesten te vinden, maar alleen deze had de goede maat. Ik betaalde er €5,00 voor.

Kleren bij de kringloop kopen. Sommige mensen vinden het raar, anderen vies. Ik niet, al koop ik soms bij de kringloop. Ik kom ook nog gewoon bij de gewone winkels. Maar ik vind dit ook leuk. Ik gooi daarna de kleding in een bak met water en azijn om alle geurtjes en bacteriën eruit te krijgen. Die emmer staat minimaal een hele nacht. Daarna was ik het nog een keer. Als ik in de normale winkels kom, weet ik ook niet wat er met kleding is gebeurd, hoe vaak het gepast is, of het misschien teruggebracht is.

Koop jij weleens wat bij de kringloop?

6 Comments

 1. Hoi Irene, ik draag nooit tweedehandskleding.
  Ik heb het ook niet nodig.
  Ik ga zelden winkelen en doe lang met mijn kleding. Ik koop trouwens zelden duur spul of merkkleding.

 2. Irene

  Hoi Maria,
  Ik ook niet. Maar vind het gewoon leuk. Ik koop verder ook geen duur spul en doe er ook het liefst zo lang mogelijk mee.

 3. Heel mooi lieverd en leuk dat je de kringloop hebt ontdekt.
  Ik kom al jaren bij de kringloop al is dat nooit voor kleding.
  Ik heb een keer een jasje daar gekocht en die toen eerst even drie dagen buiten laten hangen in weer, wind en regen zodat de energie van de vorige eigenaar er goed uit was. Toen nog even goed wassen en daarna heel veel plezier van gehad.
  Meestal hebben ze mijn maat niet bij de kringloop, dat jasje was echt een toevallige treffer. Maar wat je hebt aangeschaft ziet er leuk uit, ik hoop dat je er heel veel plezier van gaat hebben. 😘 😊

  • Irene

   Dankjewel! Ja ik snap je wel. Ik laat weinig was buiten hangen ivm duiven. Dan heb ik er uiteindelijk nog meer werk aan.

 4. Wat ben je goed geslaagd! Die jurkjes zijn super leuk en staan je geweldig! Ik kocht best veel bij de kringloop, ook kleding. Vaak spotgoedkoop. Toen ik een jaar of 20 was kocht ik ook veel bij tweedehandswinkeltjes en dat was eigenlijk ook kringloop maar hadden een hipper imago. Van die kanten “oma jurken”..ik vond ze geweldig! Niks mis mee met de kringloop, al worden ze hier wel steeds duurder merk ik. Stond laatst ook in het krantje hier. Veel huishoudelijke dingen zijn net zo duur als wat je bij Action kan kopen en dan kopen mensen weer liever nieuw. Ik ook. Maar bij kleding vind je juist soms heel aparte dingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*