Recept: melkvrije Monchou taart

Ik wil al tijden dit recept met jullie delen. Maar het is er iedere keer niet van gekomen. Dus bij deze 🙂 Ik mag geen melk en melkproducten, omdat ik intolerant ben. Een taart in de winkel is niet zo makkelijk te vinden, want werkelijk overal zit melk in. Een taart maken kost vaak veel tijd, maar deze taart is zo gemaakt. O, en hij is nog vegan ook! Je haalt uit deze taart minimaal 6 stukken. Ik weet natuurlijk niet hoe grote stukken jij snijdt! 😉

Ingrediënten:

20 Oreo’s (wel de echte, in de nepperds zit vaak wel melk)

5 eetlepels kokosolie

125 gram cashewnoten

200 ml kokosmelk

10-20 gram kokosrasp

1 theelepel agavesiroop

1 blik vlaaivulling

Een springvorm van 20 cm.

Bereidingswijze:

 1. Maak alle oreo’s open en haal het witte eruit. Het witte doe je apart in een schaaltje.
 2. Verkruimel de oreo’s en meng ze met 2 eetlepels kokosolie. Ik mengde dit met de blender.
 3. Bekleed de springvorm met bakpapier en druk het oreo-mengsel op de bodem. Zet de springvorm in de koelkast.
 4. Kook de cashewnoten 10 minuten in een pannetje met water.
 5. Meng de cashewnoten met 3 eetlepels kokosolie, de kokosmelk, kokosrasp, agavesiroop en de witte vulling van de oreo’s tot een gladde massa. Ik gebruikte hiervoor de blender.
 6. Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel de cashewnotenlaag over de oreolaag. Zet de springvorm weer in de koelkast.
 7. Na 4 uurtjes opstijven, kun je de vlaaivulling over de taart verdelen.
 8. Je kunt de taart aansnijden!

2 Comments

 1. Hmm niets voor mij zie ik al, er zitten die vieze oreo’s in.
  Dan heb ik al gegeten en gedronken.
  Die dingen schijnen ook niet zo gezond te zijn maar voor een taart moet een keer kunnen. 😉 Ik hoop als je hem gaat maken dat die je zal smaken.

 2. Dat lijkt me dan best lastig als je geen melk mag. Je wenst er wellicht aan op een gegeven moment. Maar het is toch lastiger als je op pad gaat en spontaan een gebakje of ijsje wil, daar waar alleen softijs wordt verkocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*