Radiostilte

Het is even stil hier op Wijzermetirene. Ik heb me er niet toe kunnen zetten om wat te schrijven. En nu, ga ik het toch maar proberen. Here we go.

Offline leven

De laatste 2 weken merk ik steeds meer en meer hoe fijn het is om offline te leven. Om alleen op internet te gaan, wanneer dat nodig is. Het is heerlijk om in mijn eigen bubbel te zitten en te puzzelen of een boek te lezen of gewoon eens een tijdje naar de wolken te staren.

Schrijven als overlevingsmechanisme

Wat ook meespeelt zijn twijfels. Zo heb ik laatst ontdekt dat schrijven altijd een overlevingsmechanisme is geweest. Ik schreef vroeger al verhalen om even in een andere realiteit te komen. Ook schrijf ik vaak van me af. Maar moet ik dat dan allemaal op internet gooien? Ik weet het niet.

Wat ik ook niet weet of ik nu echt een goede schrijver ben. Zijn mijn blogs en gedichten echt de moeite waard om te lezen?

Wat is mijn doel hier op aarde?

Ik heb altijd gedacht dat schrijven een van mijn doelen hier op aarde was. Maar de laatste tijd twijfel ik. Misschien is schrijven meer een persoonlijk doel geweest om om te gaan met dingen uit het verleden en blijf ik nu hangen. Wie weet.

Ik weet het in iedergeval niet.

Veel liefs Irene

3 Comments

  1. Peter

    Alles heeft een functie hier op aarde Irene. Hoe zinloos het soms ook lijkt. Als jij met je gedichten maar 1 iemand positief kan raken en laten nadenken is dat het waard geweest.. het gaat niet om de aantallen maar om het effect. En dát is er. Daarnaast zal niet iedereen die geraakt is jou dat vertellen. Sterkte in alles

  2. Het is ook heerlijk om offline te gaan, ik herken het. Dat je gewoon alleen bezig bent met de directe dingen om je heen.
    Klopt wat Peter zegt, als je 1 iemand al kan raken kan dat voor die persoon al heel belangrijk zijn. Maar een persoonlijk doel, daar is ook niks mis mee. Als je iets van je af schrijft kan dat lucht geven en je mag ook gewoon egoïstisch daarin zijn. Want het is jouw stukje op het www. , jouw plekje waarin je je creativiteit kwijt kan.
    Het is dat ik Google Analytics heb, anders zou ik het idee hebben dat maar een paar man mijn blog leest en zoals je weet zijn het heel veel onbekenden die het lezen. Ook de KeeK, wat ik best heel bijzonder vind.
    Maar het is natuurlijk jouw eigen keus, als je je er beter bij voelt om helemaal offline te gaan, gewoon doen. Meer tijd voor andere dingen die je graag doet!

Comments are closed.