Podcast

Zoals je misschien wel gezien hebt, maak ik tegenwoordig regelmatig een podcast. Maar waarom doe ik dat? En wat is er nu zo leuk aan? Ik leg het je graag uit.

Iets anders dan YouTube

Ik ben eerlijk als ik zeg dat ik mijn draai met YouTube gewoon niet zo heb gevonden. Ik weet vaak niet hoelang mijn video’s moeten worden, hoe serieus of informatief ik erin kan zijn en ik ben vaak bang dat het saai wordt. Ik wil binnenkort wel weer video’s maken, maar ik weet nog niet hoe of wat.

Spreken is zilver

Ik merk dat ik het fijn vind om alleen even te spreken. Niet mijn hoofd op de camera. Ik ben dan ook meer op mijn gemak als niemand meekijkt. Daarnaast is het maken van een podcast iets compleets nieuw voor mij en nieuwe dingen moeten nu eenmaal ontdekt worden.

Hoe kun je mij blijven volgen?

Simpel! Mijn podcast is op verschillende sites te beluisteren. De bekendste zijn Spotify en Anchor.

Maak jij weleens een podcast of een filmpje?

2 Comments

 1. Oke, nee ik maak nooit een filmpje of podcast.
  Ik vind een foto al verschrikkelijk laat staan dat ik gefilmd word.
  Ik vind mezelf niet zo fotogeniek/mooi genoeg om op een foto/film te staan.
  Vroeger toen ik nog dj was moest ik dus ook wel eens spreken plaatjes af en aankondigen maar dat deed ik zo min mogelijk, voor mij ging het om de muziek en ik vond het verschrikkelijk om mezelf te horen spreken.
  Mijn stem was toen ook nog iets hoger dan nu “lang leven het roken” maar ik vind het nog steeds niets. De microfoon vervormd je stem ook altijd iets.
  Ik heb geen spotify en die andere ken ik niet, ben eigenlijk alleen bekent met soundcloud maar ik zal eens kijken. 😘 🤗

 2. Podcasts zijn heel populair maar ik heb daarmee hetzelfde als met filmpjes. Iets lezen gaat sneller dan luisteren, hoewel het voor gedichten wel weer goed zal werken. Want een gedicht voordragen is ook iets speciaals volgens mij. De stiltes tussendoor en waar de klemtoon zit. Podcasts zijn volgens mij wel ideaal om in de auto te beluisteren, als ik dan lees word ik altijd een beetje misselijk… 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*