Persoonlijke update: Over altijd zoekende zijn, Engels en dat de lente mij heeft bereikt

Hoi lieve mensen, het is alweer een tijdje geleden dat ik een weekoverzicht plaatste. Daarom leek het mij goed om een persoonlijke update te maken. Waar zijn de weekoverzichten gebleven en waarom is het zo stil hier?

Altijd zoekende

Ik denk dat ik altijd wel zoekende geweest ben op deze blog. Ik vraag me vaak af wat ik wil en hoe vaak en als ik het eindelijk weet, dan verandert het weer. Daarom heeft mijn blog in de afgelopen 3 jaar diverse veranderingen ondergaan. Ook nu twijfel ik weleens. Nu ik niet meer iedere dag een gedicht schrijf, vraag ik me af of een weekoverzicht nu zo zinvol is. Kan ik niet beter een maandoverzicht schrijven?

Daarnaast zijn er heel veel andere onderwerpen waarover ik hier wil gaan schrijven, maar ik wil ook tijd maken om dingen op te schrijven die een helende werking hebben. Ik moet dus dingen schrijven om dingen te verwerken. Maar dat gaat niet allemaal op mijn blog.

Engels

Ik weet niet hoe het komt, maar mijn Engelse vaardigheden zijn verbeterd. Ik merk dat ik daarin groei, iets wat ik nooit had verwacht. Ik ben namelijk altijd superslecht geweest in Engels. En nu vind ik het leuk om bezig te zijn met Engelse gedichten en af en toe gewoon Engels te typen. Ik wil dan ook meer in het Engels gaan schrijven. Ik blijf het magisch vinden dat het opeens wel lukt.

Zin om eruit te gaan

Ik geloof dat de lente mij inmiddels ook heeft bereikt. Ik heb weer meer zin om naar buiten te gaan en wat minder achter de computer te zitten. Ik denk ook maar dat ik daar vaker aan ga toegeven de komende tijd. Heerlijk genieten van de zon en goede vitamientjes inslaan voor het weer winter wordt.

Mijn nieuwste gedichten

Hierbij een overzicht van gedichten van de afgelopen weken waarin ik geen weekoverzicht plaatste:

Call me sister
Because we are always the same
We are both part of the game
Call me sister
Our energies flow together
Someday we were together
In a better time and space
Call me sister, in this difficult time
One day we embrace time.
©Irene Blaauw

Ik begeef me in droomsferen
Voelt het alsof ik de ganse dag
Zweef, traag gaat
Het leven om me heen
Leef ik in mijn eigen wereldje
Mijn eigen droomsferen
Zweef je mee?
©Irene Blaauw

Ik mag mijn eigen proces
Niet verliezen
Maar als ik mocht kiezen
Kies ik altijd voor de ander
Omdat ik van jullie mensen houd
Mijn ziel is al heel oud
Ik maakte vele reizen
Zal hier tijdelijk verblijven
Wil ook jullie dingen leren
Maar moet mezelf eerst accepteren.
©Irene Blaauw

Wanneer je lang wacht
En het leven vliegt
Aan je voorbij
Wil je dan wachten
Op een volgend leven
Waar je weer precies
Hetzelfde doet
En tijd laat vliegen
Tussen je vingers door
Ben je nu jezelf aan het voorliegen?
©Irene Blaauw

Leef jij nog steeds
Vanuit tekorten
Ben je bang dat iemand
Jou zou korten
Op geld, liefde of geluk
Ga je gebukt
Onder je eigen angst
Angst dat er niet genoeg is
Wanneer is het genoeg geweest?
©Irene Blaauw

Een moment van dankbaarheid
Uit zich altijd in tranen
Zoveel lieve mensen om me heen
En zoveel liefde
Ik voel de liefde van alle zielen, zielsdelen
Die mijn leven versterken
En een beetje mooier maken
Ik ben dankbaar dat ik mag ontwaken.
©Irene Blaauw

Zo ver weg
Zo dichtbij
In een zucht
Ben ik er weer bij
Vlieg ik op en neer
Zo vaak als ik wil
Spreid ik mijn vleugels
Tijd en ruimte bestaan
Voor mij niet meer.
©Irene Blaauw

Ik schrijf een brief
En doe hem in een envelop
Nu gaat hij de wereld rond
Totdat hij bij jou uitkomt
©Irene Blaauw

Soms heb ik het gevoel
Dat ik niet in mijn kracht kan komen
Dat mijn rol te moeilijk is
Zal het ooit goed komen
Met de wereld en met mij
Zal ik weten wat ik moet doen
De puzzel oplossen
En alles laten stromen.
©Irene Blaauw

6 Comments

 1. Leuk dat je weer wat hebt geschreven Irene.
  Als ik je een advies mag geven, laat alle patronen van wekelijks of maandelijks gewoon los. Schrijf wanneer jij daar zin in hebt.
  Je trouwe lezers volgen je toch wel en zij die moeten zien wat je schrijft gaan het ook wel zien, daar zorgt het universum wel voor. 🌌😊
  Ik heb je blog overigens met een grote glimlach op mijn gezicht zitten lezen.
  Vooral het gedeelte waarin je schrijft dat je Engels in eens aan het verbeteren is. 😊
  Ben zo trots op je en op de groei die je aan het doormaken bent.
  Keep going strong dear. 😘😊

 2. Goed dat je Engels verbeterd is, ik vind in het Engels schrijven heel lastig, terwijl ik vaak wel in het Engels denk.
  Ook ik heb mij voorgenomen om vaker naar buiten te gaan, de zon is zo belangrijk voor je algemene gesteldheid (en humeur).
  Zelfs even naar de winkels lopen, daar knap ik altijd van op!

  • Irene

   Dankjewel Babs! Ja naar buiten gaan is zo belangrijk, de k maar aan alle vitamine D. Ik probeer sowieso altijd wel iedere dag buiten te komen. Ook al is het slecht weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*