Papieren of katoenen zakdoeken?

De titel klinkt misschien wat bijzonder, maar in deze tijd zijn er nog steeds veel mensen verkouden. Ik moet altijd wel mijn neus snuiten als ik van een koude naar een warme omgeving ga en soms ook andersom. Dus ban buiten naar binnen. Ik vind het altijd verschrikkelijk om mijn neus te moeten snuiten, omdat ik vaak denk dat het er niet zo hygiënisch uitziet. Maar het is wel nodig, ik vertel je daarom graag wat meer over zakdoeken in deze blog.

ill-298907

Katoenen zakdoeken

Misschien ken je hem wel: de zakdoek van katoen, met een mooi kleurtje en motiefje. Tegenwoordig wordt deze zakdoek nauwelijks nog gebruikt. En als deze zakdoek nog wordt gebruikt, dan is het heel vaak door ouderen. De katoenen zakdoek wordt vaak als onhygiënisch gezien, want als je één keer goed je neus snuit, is het ding gelijk vol en kletsnat. Veel mensen vinden het niet prettig als iemand met een kletsnatte zakdoek om zich heen wappert en vervolgens zijn neus er weer mee snuit. Daarentegen zijn katoenen zakdoeken wel beter voor het milieu, je kunt ze namelijk mee wassen en dus hergebruiken.

zakdoek1

Papieren zakdoeken

Ze zijn er in veel soorten. Wie denkt aan papieren zakdoeken, denkt vaak aan pakjes zakdoekjes en tissues. Maar ook keukenrol en wc-papier zijn papieren zakdoekjes. Zelf maak ik ook gebruik van papieren zakdoekjes in alle bovengenoemde soorten. Eigenlijk heb ik er nooit zo over nagedacht waarom ik zou kiezen voor papieren zakdoekjes i.p.v. katoenen zakdoekjes. Ik vind het persoonlijk altijd wel fijn als ik de zakdoekjes zo weg kan gooien als ik ze gebruikt heb, en het scheelt natuurlijk in de was.

tissues-1000849

Wat is nou beter?

Tja dat is een hele goede vraag. Ik denk dat er niet per definitie een goed of fout is. Ik denk dat het heel erg af hangt van het gebruik, en dus afhankelijk is van een aantal voorwaarden. Ik denk dat katoenen zakdoekjes niet heel slecht zijn mits je een grote stapel op voorraad hebt, en dus vaak een nieuwe kunt pakken. Ook denk ik dat het van belang is, dat je deze zakdoekjes op minimaal 60 graden kunt wassen, om zo alle bacteriën te doden.

Ik denk ook niet dat papieren zakdoekjes per definitie beter zijn. Als ik een papieren zakdoek vol snuit en weer hergebruik heb ik namelijk hetzelfde effect als een volle katoenen zakdoek en kan ik daarmee anderen aansteken en mezelf steeds opnieuw besmetten. Ook heb ik gemerkt dat soms een tissue veel te dun is als ik flink verkouden ben, en vervolgens snot aan mijn handen heb, ook geen fijn idee, toch? Ben benieuwd wat voor zakdoeken jij gebruikt!

One Comment

  1. ary mol

    ik gebruik meestal papieren zakdoekjes ook wel tisseus en toiletpapier ik vroeg ze aan vrouwen merk vast ben ik wel ik snuit nooit in keukenpapier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*