Lekker koken met koolraap

Hoi allemaal, een tijdje terug wilde ik wel een nieuwe groente proberen en besloot ik voor het eerst te koken met koolraap. Het leek mij wel heel leuk om dit recept met jullie te delen. Ik zal zo eerst wat vertellen over koolraap. Veel leesplezier.

Koolraap

De koolraap wordt nog wel eens verward met de knolraap, maar het zijn echt twee verschillende plantenwortels. Waarschijnlijk is de koolraap wel ontstaan uit een kruising tussen de knolraap en kool. De koolraap voelt heel ruw aan en je moet  dan wel de tijd nemen om hem schoon te maken. Het gele vruchtvlees heeft wel een zachte, zoete en zeer bijzondere smaak. Koolraap wordt altijd gekookt of gestoofd. Ook bevat de koolraap veel vitaminen.

koolraap3

Het recept(voor 2 personen)

Ingrediënten:

Een halve koolraap

8 kleine aardappeltjes

Een klontje boter

50 gram spekjes

Zout en peper

Bereidingswijze

Stap 1: Schil met een groot stevig mes de schil van de koolraap af.

Stap 2: Snijd de koolraap nu in blokjes van 0,5 cm.

Stap 3: Was de koolraap en doe in een ruime pan met water.

Stap 4: Breng de koolraap aan de kook en schil ondertussen de aardappels.

Stap 5: Was de aardappels en doe ze bij de koolraap.

Stap 6: Laat het geheel zon 20-25 minuten koken.

Stap 7: Bak ondertussen de spekjes uit.

Stap 8: Giet de aardappels en koolraap af.

Stap 9: Stamp de aardappels en de koolraap door elkaar.

Stap 10: Voeg de spekjes en boter toe en breng op smaak met peper en zout.

koolraap2.2    koolraap1.1

Tips:

Dit gerecht is lekker met braadworst, slavinken maar ook met gepaneerd vlees

Snijd de koolraap en aardappels niet te groot, want hoe groter, hoe langer de kooktijd.

Gebruik niet meer water om te koken dan nodig is. Dit moet je alleen maar extra afgieten plus dat er meer vitaminen verloren gaan. Als het geheel net niet onder staat is het vaak al genoeg.

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*