Lactosevrij winkelen in Duitsland XXL editie

Tijd voor alweer mijn derde blog over lactose intolerantie. Deze keer een XXL editie. Ik ga namelijk laten zien wat je allemaal in Duitsland kunt kopen wanneer je lactosevrij moet eten. Weet je nog niet zo goed wat lactose intolerantie is? Kijk dan even terug naar deze blog.

Waarom in Duitsland?

Goede vraag! Persoonlijk vind ik het aanbod lactosevrije producten groter en gevarieerder in Duitsland. Daarnaast zijn sommige van deze producten ook in Nederland te vinden, maar zijn in Nederland duurder. De producten kun je overigens in verschillende winkels in Duitsland vinden. Het meest geluk had ik bij de Rewe center en de Kaufland.

Minus L

Minus L is een product wat in Nederland bezig is met een opmars. Zo kun je bij de Jumbo steeds meer producten van Minus L vinden. Toch kun je nooit alles in ieder filiaal vinden en grijp je regelmatig mis. De producten van Minus L worden van gewone koemelk gemaakt, waar de lactose uitgehaald wordt. Hier proef je helemaal niets van. Hierdoor heb je het gevoel dat je echte producten eet. In het assortiment van Minus L vind je boter, verschillende soorten kaas, smeerkaas, slagroom uit spuitfles, slagroom om op te kloppen, creme fraîche, melk, koekjes en nog veel meer. In Duitsland is het een soort van walhalla.

Veganz

Dit merk heb ik nog nooit gezien in de supermarkten in Nederland, al schijnt de AH het online wel wat van te hebben. Maar online bestellen is niet zo handig met een klein huishouden. In Duitsland is er een heel assortiment van. Het gaat hier om veganistische producten. Omdat veganisten geen vlees, zuivel en eieren mogen, kun je als je lactose intolerantie hebt altijd veganistische producten eten. Dit assortiment heeft meerdere chocoladerepen, koekjes en eiwitrepen. Ik vond vooral de doppelkeks superlekker. Deze koekjes had ik nog nooit zo lekker gegeten.

Ja!

Dit is het huismerk van de Rewe center. Je kunt van dit merk sommige koeken gewoon eten. Er staat dan niet speciaal op dat het lactosevrij is, maar je moet gewoon goed de ingrediëntenlijst lezen. Deze is uiteraard wel in het Duits.

Frankonia

Dit merk heeft vooral veel chocola, al kun je ook lactosevrije bounty’s kopen. Ik was als kind al gek op bounty’s. Ik weet dat er op internet genoeg recepten staan om zelf bounty’s te maken, maar ik zoveel hou ik nu ook niet van bakken. Dus is het fijn om af en toe bounty’s te kunnen kopen.

Alle chocola van dit merk is lactosevrij maar wel gemaakt van koemelk, net als bij Minus L. Ik moet toch zeggen dat ik chocola gemaakt met echte melk het lekkerste vind. Dan smaakt het gewoon naar echte chocola. Ik heb ook weleens vegan chocola op. Maar dat smaakt toch anders.

Frei von

Dit merk hebben ze volgensmij alleen bij de Rewe center. Het heeft zuivelproducten maar ook chocola lactosevrij. Ik heb laatst slagroom meegenomen om zelf op te kloppen. Ik heb de slagroom alleen nog niet geproefd.

Oreo

Oreo’s wie kent ze niet? Nu vraag je je misschien af waarom dit ook op de lijst staat. In Nederland hebben we natuurlijk ook oreo’s, maar de “golden” oreo’s had ik nog nooit gezien. Eigenlijk proeven deze oreo’s naar biscuitjes met witte oreo vulling ertussen. heel bijzonder, maar zeker de moeite waard om te proberen!

2 Comments

  1. In Duitsland zijn veel producten veel goedkoper dan hier bij ons. Kleding, snoep, voedsel, schoenen, cd’s en dvd’s, het is allemaal goedkoper in Duitsland dan in Nederland. Vroeger was dat andersom en kwamen veel Duitsers winkelen in Arnhem en Nijmegen. Tegenwoordig zie je nog maar sporadisch een winkelende Duitser in deze steden. Ik ga ook graag winkelen bij Rewe en Kaufland omdat ze daar producten hebben die je hier in Nederland niet of nauwelijks kunt vinden. Ik kan helaas niet zo vaak gaan, met het ov naar Duitsland is niet handig en op de fiets is ook een hele onderneming voor me. Maar mooi dat je goed bent geslaagd in Duitsland. 😘 😉

  2. Eigenlijk zou ik het eens moeten gaan proberen, al denk ik niet dat ik lactose intolerant ben. Maar ik zou het altijd kunnen proberen, misschien voel ik mij dan ook wat energieker hoop ik!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*