Kruidvat Color Remover

Kruidvat Color remover? Zelf had ik hier ook nog nooit van gehoord. Zeven maanden geleden ging ik naar de kapper om een keertje een kleurspoeling in mijn haar te doen.  Ik had gedacht dat mijn spoeling er na 28 wasbeurten wel uit zou zijn, maar na zeven maanden zat de spoeling er nog voor een groot deel in. Weliswaar minder fel dan in het begin.

Door de loop van de tijd begon ik me toch te ergeren aan mijn haar. Toen ik destijds naar de kapper ging, was mijn haarkleur donkerblond en zou ik gaan voor rood. Maar de kapster had mij volledig omgepraat tot een koperachtige kleur(dichter bij mijn eigen haarkleur). Omdat ik lichte plukken van mijzelf in mijn haar  heb, kleurde deze wel wat roder. Maar toen het vervaagde en ging uitgroeien, raakte ik het zat. De vage gloed in mijn haar vond ik gewoon niet mooi!

foto4

Afgelopen zaterdag heb ik maar een einde aan deze ellende gemaakt. Ik heb de Color Remover van de Kruidvat gekocht. In de aanbieding kostte het me 4,99, normaal 6,99. Voor dat geld, wilde ik het dus wel proberen en het is veel goedkoper dan de kapper!

Wat is het & hoe werkt het?

Kruidvat Color Remover is een haarontkleurmiddel wat nog redelijk mild is voor je haar. Redelijk, omdat het altijd natuurlijk iets chemisch is. Maar er zit geen peroxide, ammoniak of bleekmiddelen in. Je gebruikt het voor kleurophoping in je haar, verkeerde kleur, herkleuring of als de haarkleur te donker is uitgevallen(dit vereist wel een ander tijdschema).

20160423_132911

Voor mensen als mij, die nog nooit zelf haar gekleurd hebben, is het zelfs eenvoudig in gebruik! Er zitten 3 flesjes genoemd A,B en C in de verpakking. Flesje A(activator) en B(verwijderaar) meng je samen in flesje B en schud je 30 seconden lang. Daarna verdeel je dit mengsel door je haar. Dit kan met handschoenen of met een kam. Als alles erin zit kun je 60 minuten lekker voor je laptop een serie kijken of bijkomen van dit avontuur.

Na 60 minuten is het tijd om vijf tot tien minuten goed uit te spoelen. Daarna doe je flesje C(na behandeling)  in je haar  en spoel je na een minuut weer 5 minuten uit. Dit doe je tweemaal.

Mijn ervaring met Kruidvat Color Remover

Het resultaat mag er zeker wezen. Mijn haar is een stuk lichter geworden en het rode lijkt eruit. Voor de prijs is het zeker de moeite waard, ook als je zoals ik niet heel handig hiermee bent.

Het nadeel vond ik wel de geur. Let ook vooral op dat je oude kleren aantrekt, als je gaat ontkleuren. De lucht is namelijk niet te harden en gaat ook in je kleren zitten. Flesje C stinkt niet, maar ruikt naar bloemetjes, helaas komt al snel de oude geur erdoor heen.

Mijn haar heeft uiteindelijk nog best wat te verduren gehad. Mijn haar houdt ook niet zo van hele lange uitspoelbeurten. Uiteindelijk leek mijn haar net touw. Ik heb het toen maar een keer conditioner in gedaan en uitgespoeld.

haar1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*