Kerst met Irene: Tips voor shoppen in december

In december puilen de reclamefolders uit. Naast dat er veel kerst-gerelateerde producten te verkrijgen zijn, zijn ook veel andere producten in de aanbieding. Hoe ga je om met al die producten die je lief aankijken in folders en in winkels? Ik geef je een aantal tips.

Koop wat je echt nodig hebt

Natuurlijk heel logisch, maar zeker niet onbelangrijk. We kopen vaak veel te veel, we zien diverse soorten kerstkoekjes en kransjes. Omdat alles er zo lekker uitziet, willen we van alles wat nemen, waardoor we tijdens de Pasen nog aan de kerstkransjes zitten. Of nog erger, we moeten ze weggooien omdat we in januari weer volop in de sportschool staan. Probeer een inschatting te maken hoeveel je tijdens de feestdagen eet, en hoeveel dagen je ervan wilt genieten.

christmas-cookies-1051884_640

Let op je kleding

Tijdens de feestdagen wil iedereen er op en top uitzien. Gelukkig hangen de winkels vol met mooie pakken, gekke kersttruien en glitterjurken. Maar vraag je eerst af of je die kleding het rest van het jaar ook wilt dragen. Zo nee, vraag jezelf dan af, of je het waard vindt om juist dat kledingstuk te kopen. Ik heb een heerlijke kersttrui, en heb deze in februari ook nog aan, maar ik besef me goed dat niet iedereen dat doet.

2014-12-09

Aanbiedingen zijn niet altijd aanbiedingen

Wanneer je vaker  op aanbiedingen let, dan zul je dit vast wel herkennen. In december trappen mensen overal in. Zo worden producten soms duurder gemaakt van te voren, waardoor het lijkt alsof het een aanbieding is. Ook gebeurd het weleens dat je producten in de aanbieding ziet staan die normaal meer afgeprijsd zijn. Let hier daarom op en staar je niet blind!

Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt. Shop jij vaak in december?

14 Comments

 1. Ik vier nooit kerst of sniekelaas en ben ook nooit te beïnvloeden door reclame gereutel, het zijn immers allemaal leugens. Ik koop ook nooit dingen die ik niet echt nodig heb. Wat ik wel vier is Yule en daarvoor heb ik slechts de natuur nodig.

 2. Leuke trui heb je! Ik ga ook vaak in de opruiming kijken, zo hebben wij vorig jaar na de kerst een mooie kerstboom gekocht voor een prikkie!
  Goede tips, ik ben ook geneigd allemaal glitterkleding te kopen, terwijl ik weet dat ik het daarna nooit meer aan doe…

  • Irene

   hihi dankjewel! Ja na de kerst is alles goedkoper!
   Gelukkig is die glitterkleding herkenbaar. Beter loop ik gewoon geen kledingwinkel meer in rond de kerst 😉

 3. Wat een leuke trui heb je aan! Soms is het inderdaad verleidelijk om te veel dingen te kopen die je eigenlijk verder nooit meer gebruikt of draagt.

 4. +1 voor de trui! Kleding koop ik bij voorkeur tijdens de sale, dus na kerst. Verder kijken we redelijk goed naar hoeveel iets kost, maar als je soms echt iets nodig hebt is dat natuurlijk net niet in de aanbieding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*