Jaaroverzicht 2018

Hoihoi

Leuk dat je mijn jaaroverzicht bekijkt. 2018 was voor mij een erg rommelig jaar, zeker gezien Wijzermetirene. Ik neem je daarom mee terug naar alle hoogte- en dieptepunten. Zet de oliebollen maar alvast klaar.

Het begin van 2018

Toen ik het jaar 2018 begon, blogde ik eigenlijk weinig. Ik heb een hele lange tijd weinig geblogd, omdat ik er weinig zin in had en alles belangrijker vond dan mijn blog. Die blogdip begon overigens al in oktober 2017. Mijn bezoekersaantallen daalden en daalden en ik heb er zelfs aan gedacht om met mijn blog te stoppen.

Toch begon het ergens te knagen en ik besloot om mijn blog te verbouwen. Alles wat niet meer diende ging weg en ik wilde werken aan een nieuwe lay-out. Nu is dat laatste nog steeds niet echt gelukt.

De verbouwing

Het duurde tot midden in mei, voordat ik echt weer langzaam begon met bloggen.

Heimwee

Ik schreef weer wat blogs en besteedde ook aandacht aan een blog over social media. In de tijd dat ik bijna niet geblogd had, was ik ook bijna gestopt met social media. Het duurde soms dagen voordat ik inlogde op Twitter en ik stelde het inloggen zelfs uit. Inmiddels gebruik ik Twitter dagelijks, maar andere social media komen hier niet in.

Waarom je niet altijd kunt loslaten als je social media gebruikt

Nieuw begin

Ik zie het weer oppakken van het bloggen ook als een leuk nieuw begin. Met leuke hoogtepunten. Zo had ik in juni een toffe samenwerking voor een unieke wereldkaart.

Een aanwinst voor in huis: Een wereldkaart

2018 is voor mij ook het jaar waarop ik mijn best doe om regelmatig een beetje gas terug te nemen. Het lukt nog steeds niet voortreffelijk, maar ik ben bezig. Het zit ook wel in mijn karakter denk ik, om snel teveel te willen.

Slow down

2018 was voor mij ook het jaar van verandering. Ik opende diverse webshops, die je terug kunt vinden onder het kopje shop.

Ik merkte ook dat ik het leuker begon te vinden om diepere blogs te schrijven. Ik begon te merken dat ik iets wilde toevoegen. Iets belangrijks wilde gaan leren aan lezers.

Het leven met een rugtas

Waarom ben jij hier?

Gedichten

Ik ben dit jaar serieuzer gaan kijken naar het schrijven van gedichten. Ik zeg vaak dat schrijven mijn tweede natuur is en gedichten schrijven is iets wat als een rode draad door mijn leven loopt. Ik besloot gedichten in te zetten om mijn gedachten met de wereld te kunnen delen. Ik plaats nu bijna iedere dag minimaal 1 gedicht op Twitter en op zondag plaats ik altijd een weekoverzicht hier.

Gedichten weekoverzicht 1

Inmiddels worden mijn gedichten goed ontvangen en geeft dat mij vleugels. Ik heb ook uiteindelijk een gedichtenbundel aan het einde van het jaar uitgebracht.

Gedichtenbundel komt ook uit in papieren versie!

Wat bracht 2018 mij verder?

Buiten al deze bijzondere dingen, gaf 2018 mij ook nieuwe persoonlijke inzichten. Ik dacht dat het een rustig jaar zou worden, maar wat had ik het mis. Alles waarvan ik dacht dat niet zou gaan gebeuren, gebeurde.  2018 was ook het jaar van dankbaarheid. Ik leerde dankbaar te zijn iets wat ik voor 2018 nog niet kon. In 2018 maakte ik weer babystapjes zelfliefde en zelfvertrouwen. Al met al was 2018 een mooi jaar.

Ik wil iedereen bedanken voor het lezen van blogs en mijn gedichten. Ook wil ik iedereen bedanken voor de interactie op Twitter. Fijne jaarwisseling en tot in 2019!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*