Ik doe weer mee aan NaNoWriMo!

Het is weer bijna 1 november! Op 1 november start de NaNoWriMo weer! NaNoWriMo is de afkorting van National Novel Writing Month. Dit is een wereldwijd evenement wat ieder jaar in de maand november terugkomt. De bedoeling is dat je in een maand werkt aan een (deel van) boek. Dagelijks hou je het aantal woorden bij op de website. Op 1 november begint dit hele gebeuren en op 30 november 23.59 uur moet je dan 50.000 woorden geschreven hebben om jezelf NaNo winnaar te kunnen noemen.

De tweede keer voor mij

Het is alweer de tweede keer dat ik mee ga doen. In 2016 deed ik ook al eerder mee. In 2016 vond ik het best zwaar om 50.000 woorden te schrijven. Het is echt veel en als je een dagje niet schrijft, dan lig je gelijk achter op schema. Dus je moet gefocust blijven en er hard aan blijven trekken.

Wat ga ik anders doen?

In 2016 begon ik te schrijven zonder schrijfplan, maar had ik ook geen doel voor ogen. Nu weet ik voor mezelf meer wat ik wil vertellen in mijn boek en nu ben ik ook bezig met een schrijfplan. Doordat ik in 2016 niet goed voorbereid begon en geen duidelijk doel had, werd mijn boek een flop en heb ik het ook nooit uitgebracht.

Waar ga ik op letten?

Ik wil ten alle tijden mij focussen op het creatieve proces. Ik ga zo min mogelijk verbeteren, dat kan in december namelijk weer. Ik wil zoveel mogelijk schrijven en zonder belemmeringen. Ook wil genoeg pauzes tussendoor houden.

Waar ga ik over schrijven?

Dat is nog even geheim, maar als het goed genoeg is, ga ik het zeker proberen uit te geven!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*