Huishoudelijke klusjes voor de zomer

De zomer en in een huis poetsen, dit is niet de meest geweldige combinatie zou je zeggen. Het is vaak veel te heet om in huis te zwoegen en je ligt liever op het strand te bakken. Maar voor je verder scrolt en je kop in het zand steekt, kijk eerst even naar deze huishoudelijke klusjes, want echt deze lijst is de moeite waard.

Badjassen wassen

Natuurlijk, in de zomer is het soms veel te warm voor een badjas, dus juist het moment om badjassen nu te wassen.

laundry-1026197_1920

Uitgebreide beddenschoonmaak

Oké, hou je vast. Een uitgebreide beddenschoonmaak is even wat meer werk dan alleen je bed afhalen en in de wasmachine dumpen. Bij een uitgebreide beddenschoonmaak begin je met het wassen van je beddengoed, maar vervolgens was je ook de molton, kussens en dekbedden. Vervolgens ga je met het matras aan de gang, verwijder eventuele vlekken en strooi soda op het matras. Laat de soda 4 uur intrekken en stofzuig daarna je matras grondig. Dit is erg belangrijk omdat huisstofmijten niet van soda houden en de soda ook alle vieze geurtjes doet verdwijnen.

teddy-bear-1469128 coverage-339964

Door het warme weer droogt alles supersnel en lig je ’s avonds alweer in een fris bedje.

Ramen zemen

Oké boven de 30 graden is dit misschien geen aanrader, maar beneden de 30 graden is het heerlijk om in het zonnetje te staan ramen lappen. Je vang hiermee 2 vliegen in 1 klap, je ramen worden schoon en jij lekker bruin.

Koken en bakken

Meestal heb je geen zin om te koken met warm weer, maar juist in de zomer kan dit leuk zijn. Er is veel zomerfruit in de winkels verkrijgbaar en dat maakt het juist zo leuk. Maak lekkere fruitsalades, smoothies, milkshakes, kwarktaarten of puddingen met vers fruit. Ben je meer een luxe eter? Bak een wafel en serveer met warme kersen! Mmmm!

waffles-1272957

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*