Het roze-pannenkoeken-experiment

De dagen worden kouder en kouder en wanneer je thuis komt heb je sneller trek om wat lekker warms te eten. Zo had ik afgelopen dagen opeens erge trek in pannenkoeken. En ik dacht, ik maak er paar voor de lunch. Ik had alleen geen naturel plantaardige melk en eieren in huis. Dus begon ik een experiment..

Roze pannenkoeken

Wat heb je nodig:

  • 230 ml roze sojamelk
  • 75 gram bloem
  • 5 gram bakpoeder
  • kokosolie om in te bakken

Hoe maak je het?

  1. Doe de sojamelk met de bloem en de bakpoeder in een beslagkom en klop met de garde tot een glas beslag zonder stukjes.
  2. Doe een theelepel kokosolie in een koekenpan.
  3. Wanneer de kokosolie gesmolten is, kun je een deel van het beslag in de pan doen. Ik gebruik graag een pollepel. De hoeveelheid hangt bij mij af van de grootte van de pan. Ik probeer altijd ronde pannenkoeken te maken, maar dat lukt niet altijd.
  4. Wanneer het beslag bubbelt in de pan, kun je de pannenkoek omdraaien. Daarna hoeft de pannenkoek maar eventjes te bakken.
  5. Bak zo van het hele beslag de rest van de pannenkoeken.
  6. Eet smakelijk!

Wat vond ik ervan?

Om eerlijk te zijn. Ik vond ze lekker voor een keer, maar zal ze niet vaker maken. Het leek net alsof ik Fristi of Ā Yogi pannenkoeken at. Ik denk wel dat het voor iedereen wel leuk is om een keer te maken. Zeker wanneer je kinderen hebt. Ook ik het handig om te weten dat je ook op andere manieren pannenkoeken kunt maken.

Eet jij vaak pannenkoeken ?

 

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*