Het nieuwe jaar: Tijd om naar binnen te keren

De titel klinkt misschien wat vaag, maar ik leg het je graag uit. Hoewel ik eind december vol enthousiaste plannen zat om van alles op zijn kop te gaan zetten in januari, merk ik dat het meer de tijd is om naar binnen te keren. En ik merk dat ik dat lastig vind. Want waar blokkeer ik mezelf? Waar zitten mijn grootste angsten? En wat zijn mijn grootste dromen?

Ik ben het contact met mezelf vaak kwijt. Ik durf het niet aan. Bang voor wat ik tegenkom, een gevecht met mijn ziel en mijn ego. Dus zet ik alles maar op standje blokkeren. “Maar Irene, wat bedoel je nu weer?” Ik zie je het al denken. Ik merk dat ik nog steeds niet goed bij mezelf te raden kan gaan wat ik wil, waarvan ik droom en wie ik ben. Hoe blokkeer ik mezelf dan? Eigenlijk is het heel simpel. Ik denk teveel in belemmerende overtuigingen en verhalen. Ik denk dan vaak dat ik bepaalde dingen niet kan of dat er bepaalde dingen niet mogelijk zijn. En als ik dan toch contact heb met mezelf, dan luister ik vaak niet. Het voelt alsof iemand het licht uitzet en zegt: “Nu gaan slapen”. Dan ga ik ook juist niet slapen. Maar dat is karakter, als jij a zegt doe ik b. Zo ben ik nu eenmaal.

En ga ik opzoek naar alle antwoorden? Ik weet het niet. Ik ga mijn best doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*