Help! Ik at een cactusvijg

Of misschien wel meer dan eentje. Ik had hiervoor nog nooit van cactusfruit gehoord. Maar het bestaat dus echt. En het prikt niet. Wil je meer weten over cactusfruit? Lees dan snel verder.

De cactusvijg

De cactusvijg is een vrucht die groeit aan een cactus. Wanneer de bloemen van een cactus uitgebloeid raken, vormen op de plaats van de bloemen vruchten. cactusvijgen hebben de vorm en grootte van ongeveer een ei. De vruchten groeien in landen als: Portugal, Italië en Venezuela. Zelf plukken is niet verstandig, er zitten haakjes aan de vruchten die eraf worden gehaald voordat ze in de winkel komen te liggen.

Hoe smaakt een cactusvijg?

Ik ben een echte fruitliefhebber. Ik vond de cactusvijg dan ook heerlijk smaken. De smaak lijkt zowel op peer als meloen. Er zitten ook harde pitjes in. Deze kun je gewoon opeten.

Hoe eet je een cactusvijg?

Ik heb uiteindelijk gewoon de schil eraf gesneden/getrokken en daarna de vrucht in stukjes gesneden. Als de vijg zacht aanvoelt is hij rijp. Je kunt hem bewaren in de koelkast.

Is het ook gezond?

Zeker!De belangrijkste voedingsstoffen van de cactusvijg zijn onder andere magnesium,calcium, vitamine C en ijzer. Ook bevatten ze veel anti-oxidanten.

Ik kocht de cactusvijg gewoon bij de Lidl. Maar je kunt ze ook in andere supermarkten kopen. 

5 Comments

  1. Peter Walen

    Jaaaa, ik ga voor de cactusvijg maar waar koop je zoal? In de supermarkt natuurlijk maar welke?
    Wees wijzer met Irene.. ook met voeding 😉

  2. Ja die kende ik maar ik heb vroeger in een groente en fruit verwerkingsbedrijf gewerkt. 😊 Ze zijn idd heel lekker maar ik ben niet zo’n fruiteter al eet ik tegenwoordig best wel wat fruit maar dan is al kant en klaar gesneden. Ik ben een beetje lui wat dat betreft. 😂 Aardbeien, meloen, ananas en af en toe een biologische banaan als ik toevallig bij de Plus kom. De bananen van de AH zijn van chiquita en die boycot ik vanwege het gif en wat dat de boeren aandoet. Geniet van je nieuwe gezonde snoepgoed lieverd. 😘 🤗

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*