Gedichten weekoverzicht 7

Jeetje jongens, alweer week 7. De tijd vliegt en het is al december. Ik had een drukke week. Hoewel het mij lukte om iedere dag een gedicht te plaatsen, lukte het niet om een extra blog over filosofen te schrijven, sorry daarvoor jongens! Maar aankomende week weer een nieuwe poging.  Deze week kwam ook mijn gedichtenbundel in de papieren versie uit 😀 Nu nog een beetje de verkoopcijfers afwachten!

Maar eerst tijd voor het weekoverzicht.

Maandag

Ik vlieg in de lucht
Wanneer ik er lucht
Van krijg
Dat ik niet kan vliegen
Val ik op de grond.
©Irene Blaauw

Dit gedicht gaat eigenlijk over het feit dat je Soms dingen doet die niet bij je passen en wanneer je er achter komt je ook snel moet veranderen.

Dinsdag

Ik heb het niet nodig
Valse liefde
Valse bedoelingen
Ik kan mijn eigen middelpunt
Creëren
Er staan, liefde maken
Liefde geven, liefdesslingers breien
Met dozen wol, dozen vol
Dozen schapenwol, zonder protocol
Ook jij kunt aanhaken.
©Irene Blaauw

Je hebt geen andere mensen nodig die je valse hoop en maar een klein beetje liefde geven. Echte liefde zit in jezelf en als je die gevonden hebt, dan en alleen dan, kun je echte liefde doorgeven aan anderen.

Woensdag

Het is over en gedaan
Een andere wending aan mijn bestaan
Ja, ik kan het eindelijk aan
Tijd om te gaan
Kun je mij nu verstaan
Je hebt het goed gedaan
Alles is van de baan
Maar ik heb het graag gedaan.
©Irene Blaauw

Sons is het tijd voor een nieuw hoofdstuk in je leven. Dan sluit he het af en bedenk je dat het goed was, maar dat het tijd is voor iets anders.

Donderdag

Ik hoop zoveel
En iedere dag een beetje meer
Het zonlicht op mijn schouders
De vogels in de weer
De blijdschap, de rust
En alle prachtigheid
De werkelijkheid
Ligt al ver achter ons
En ik hoop iedere dag
Weer wat meer.
©Irene Blaauw

Ik hoop op een mooie wereld, een mooie wereld waar mensen elkaar liefhebben de natuur wordt behouden en vogels gelukkig zijn. Maar in werkelijkheid is die er al heel lang niet meer. De tijd dat de aarde een mooie plek was ligt heel ver achter ons. En ik hoop iedere dag weer dat de aarde ooit weer een mooie plek mag worden.

Vrijdag

Het gaat over ons
Onze reis
Die eindig lijkt te duren
En wanneer we rusten
Is het weer tijd om te gaan
En gaan we weer
De morgen wacht al in de middag
En we gaan weer opnieuw
Op reis.
©Irene Blaauw

Alles is een reis. Wij mensen maken een reis door het leven. We leren onze lessende sommige lessen leren we met of van anderen. Er is altijd wel weer een moment dat we iets over onszelf of over de wereld om ons heen moeten bijleren. En we leren al miljoenen jaren lang.

Zaterdag

Pas op de plaats
Anders is het te laat
Want je kunt niet sneller
Dan het leven
Ook al denkt men
Van wel
Je zult het zelf beleven.
©Irene Blaauw

De wereld gaat te snel en soms moeten we even rust nemen en naar binnen keren. We denken altijd wel dat we maar door en door kunnen, maar de man met de hamer komt vroeg of laat echt wel.

Zondag

Ik wil bij jou zijn
Jou voelen
Gewoon een moment
Van samenzijn
Samen lachen, samen huilen
Zonder ons te verschuilen
Achter een wereld
Niet van ons
Ik mis je meer dan dan soms.
©Irene Blaauw

Met dit liefdesgedicht wil ik weer afsluiten. Ik wens jullie een fijne week!

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*