Gedichten weekoverzicht 6

Hallo allemaal!

Het is weer tijd voor een nieuw weekoverzicht. De zesde alweer! Wat gaat de tijd toch snel. Hierbij het overzicht:

Maandag

Ik loop een andere pad
Neem een andere route
Ook ons routeboekje
Is niet hetzelfde
Maar dat geeft niet
Ooit zien we elkaar terug
En dan weet ik
Ik zoek je
Op.
©Irene Blaauw

Ik vind dit soms zo mooi, dat je mensen tegenkomt in je leven voor kortere of langere tijd. Mensen die soms een stukje met je meelopen over je levenspad en soms een heel eind. Dit komt omdat je van mensen en situaties kunt leren. Je kunt hierdoor ook beter naar jezelf kijken. Ik geloof dan ook dat je bepaalde mensen die niet je hele leven meelopen, toch ooit weer terug zal zien.

Dinsdag

Ben jij eerlijk naar jezelf
Over wat je in het leven wilt
Je eigen weg te gaan
Zonder angst en zorgen
Of slaan dan je gedachten op tilt
En kijk je niet verder
Dan morgen.
©Irene Blaauw

Ben je wel eerlijk naar jezelf? Durf jij je dromen en wensen kenbaar te maken? Naar jezelf en naar anderen. Ik moet zelf eerlijk toegeven dat ik dat niet altijd doe. Ik ga te vaak nog mee in wat anderen denken of vinden en blijf daardoor niet bij mezelf.

Woensdag

Ik heb even behoefte
Om naar binnen te keren
Gewoon even alleen ik
Om even de wereld de rug toe te keren
Werken aan mezelf
Mezelf weer voelen
Al ik het maar een ogenblik
Ik heb even behoefte
Om naar binnen te keren.
Omdat ik me in de buitenwereld verslik.
©Irene Blaauw

Ik heb van die periodes dat ik soms de computer weleens uit het raam wil gooien. Niet dat ik jullie zat ben, integendeel! Maar ik merk dat ik soms mezelf even wil afzonderen. Even niet hele dagen op internet.

Donderdag

Ik hoorde je stem niet meer
Ik wist niet wat je zei
Stond je nu
In het algemeen te praten
Of had je het tegen mij
Ik verstond je taal niet meer
Je zat op een andere frequentie
Een ander dialect
Wat was ook alweer de essentie?
©Irene Blaauw

Dit gedicht is één van mijn gedichten die soms anders begrepen wordt, als hoe ik hem oorspronkelijk had geschreven. Ik vind dat mooi, iedereen geeft er een eigen interpretatie aan. Ik zal mijn interpretatie vertellen. Ik geloof dat wanneer je met iemand een wat diepere zielconnectie hebt, je elkaar ook op andere niveaus kunt verstaan. Je weet dingen van elkaar, zonder er woorden over uitgesproken te hebben. Maar soms kun je die connectie even wat minder goed voelen omdat jij of die ander iets aan het leren is. Je begrijpt elkaar wat minder goed. Zeker wanneer je je spiritueel ontwikkeld, gaat je frequentie omhoog en soms kan de frequentie niet gelijk zijn, waardoor je elkaar niet goed “verstaat”.

Vrijdag

Ik weet dat het geen zin heeft om te praten
Gedachten zullen mijn hoofd
Niet sneller verlaten
Ze zullen alleen maar cirkelen en draaien
De boel proberen te verfraaien
Ooit zal de dag komen
Dat we kunnen praten
Maar nu moet ik de gedachten laten.
©Irene Blaauw

Soms kun je zo erg tobben, dat je juist alles even moet laten rusten om meer ruimte in je hoofd te creëren. Want je weet dat wanneer je hoofd vol zit je toch maar steeds op dezelfde uitkomsten uitkomt.

Zaterdag

Soms zit het tegen
En kom je jezelf tegen
Met tegenwind
Jezelf tegenkomen
Kun je er tegen
Als je tegenslag hebt
Of zit dan alles tegen?
©Irene Blaauw

Ik vind het soms leuk om woorden meerdere keren in een gedicht te gebruiken, maar iedere keer op een andere manier. De essentie is, dat je ook moet kunnen omgaan met tegenslag.

Hoe was jouw dag?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*