Gedichten weekoverzicht 5

Hoi allemaal!

Wat een week was het zeg! Deze week kwam mijn bundel uit. Je kunt hem hier bestellen. Ik schreef deze week gedichten over liefde, maar ook over frustraties. Ik had deze week het gevoel dat mijn emoties uit de pan vlogen. Hieronder mijn overzicht.

Maandag

Gedichtenland

Met jas in u hand
Loopt u door gedichtenland
Grote poëzie

Die u aantreft doet plezier
U wilt niet meer weg van hier.
©Irene Blaauw

Dit is een gedicht wat ik al eerder heb geschreven. Deze kun je ook lezen in mijn bundel.

Dinsdag

Maak van je drijfveer een trekveer
Het maakt je heel sterk
Zelfliefde, zelfvertrouwen
Weten dat jij het waard bent
Het is veel werk
Maar het is het allemaal waard
Wanneer jij aan jezelf
Weer de liefde verklaard.
©Irene Blaauw

Zelfacceptatie, ik vind het nog steeds moeilijk. Geloven dat ik de moeite waard ben. Om mezelf en anderen te inspireren schreef ik dit gedicht.

Woensdag

De gevoelens in mij
Ze zitten zo diep
In een kistje
In mijn hart
Niet geopend voor publiek
De gevoelens in mij
Ook ik kende ze niet
Ik had ze opgekropt
Mijn diepe gevoelens in een kistje verstopt.
©Irene Blaauw

Toen ik een aantal jaar geleden noodgedwongen aan mezelf moest gaan werken, moest ook mijn kistje open. Ik had al mijn gedachten, gevoelens en emoties daar verstopt. Nog steeds merk ik dat het kistje nog niet leeg is.

Donderdag

Waarom zijn we respect verloren
Kwijtgeraakt, weggegooid
Waarom zijn we geboren
In deze wereld vol narigheid
Gewoon elkaar waarderen
Om wie we zijn
En wat we doen
Waarom is dat zo moeilijk
Ik ben het kwijt, onze realiteit.
©Irene Blaauw

Ik weet het, dit was een heel heftig gedicht. Maar ik was even boos en dat gebeurt gelukkig niet vaak. Maar als ik boos ben, dan ben ik ook meestal goed boos. Ik werd voor mijn gevoel onredelijk behandeld en hoewel dat vaker gebeurt, was opeens de emmer overgelopen. Ik twijfelde of ik dit moest plaatsen, maar ook dit is onderdeel van mijn leven. Dus ik plaatste het toch.

Vrijdag

Geef iedere dag weer een beetje liefde
Aan je mooie jezelf
Want liefde is een brandstof
Die je laat groeien
En bloeien
Waardoor de wereld om je heen
Ook kan groeien
En bloeien
Laat die liefde maar gloeien.
©Irene Blaauw

Ik schreef weer eens een gedicht over liefde. Maar dan over zelfliefde. Want, wanneer je liefde hebt voor jezelf, kun je dat dat ook aan anderen geven.

Zaterdag

Vandaag is traag
De schol gaat weer
Voorbij

En ik zie de kringen van het water
Zie ik dingen
Die ik later
Niet onthoud

Iets over vissen
En over wind
De natuur die verbindt

Vandaag is traag
Dus sta stil, want alles gaat
Voorbij
©Irene Blaauw

Een echt weekend-gedicht. Een gedicht wat rustigheid en relaxen uitstraalt.

Zondag

Liefde, het lijkt zo tastbaar
Zo maakbaar en verklaarbaar
Maar dat is het gevaar
Liefde is niet te ontwerpen, te vormen
Te creëren
Voor echt liefde
Hoef je op school niet te leren
Liefde is altijd wel vruchtbaar
Maar vanuit jezelf beschikbaar.
©Irene Blaauw

Je kunt liefde niet afdwingen. Liefde gaat over magische verbindingen, over bepaalde energie en die kun je niet ontwerpen. Op school leer je maar bar weinig over liefde. Maar echte liefde zit in jezelf.

 

Fijne zondag!

 

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*