Gedichten weekoverzicht 21

Hoi allemaal! Ik ben weer dankbaar dat jullie mijn weekoverzicht komen lezen. Deze week schreef ik over veranderingen, onze oorsprong en ik nam weer een video op. Hier komt het weekoverzicht:

Maandag

Het leven is geen nachtmerrie
Alleen een wijze les
Die soms pijnlijk is
Maar oprecht
Het levenslicht zie je niet op een ferry
Een boot of een bus
Het licht zie je
Door energie te voelen
Naar het universum te luisteren
Minder te zaniken en zeiken
Maar diep naar binnen te kijken.
©Irene Blaauw

Ja dit is hoe ik het leven hier op aarde zie. Het leven is een les, één van alle lessen die je zult gaan leren hier op aarde.

Dinsdag

Veranderingen komen en gaan
Dat is onderdeel van ons bestaan
Niets zal altijd hetzelfde zijn
Zogenaamde zekerheid
Geeft enkel wanhoop
Een hoop frustratie
We willen het zus en zo
Maar het enige wat we kunnen doen
Is: “go with the flow”.
©Irene Blaauw

Het leven hier is heel veranderlijk. Niets is ons leven zeker, al denken we vaak van wel. Er zijn overal verzekeringen voor en een vaste baan en een koophuis lijken ons zekerheid te geven. Maar zekerheid heb je juist nergens mee in het leven en wanneer je daar verder over nadenkt, is dat ook niet zo gek. Als alles voorspelbaar was, dan leerden we niets in dit leven.

Woensdag

Ik heb even niets op de plank
Alles is even op
Moet weer wat nieuws verzinnen
Het wiel weer uitvinden
Gedachten laten stromen
Dan zal er vast wel weer wat komen.
©Irene Blaauw

Dit gedicht gaat over even inspiratieloos zijn. Door weer even pas op de plaats te doen en je gedachten laten stromen, kun je weer opnieuw gaan schrijven.

Donderdag

Onvoorwaardelijk liefhebben
Wat is dat eigenlijk
Kun je dat? Ben je er klaar voor?
Ben je klaar om je hart te geven
Ook zonder elkaar te leven
Altijd in elkaars gedachten en dromen
Onvoorwaardelijk liefhebben
Wetend dat het ooit goed zal komen.
©Irene Blaauw

Onvoorwaardelijk liefhebben gaat niet over hoe vaak je bij elkaar bent, maar over het weten dat je altijd verbonden bent met elkaar.

Vrijdag

ZONDER OORDELEN
Mijn wereld gaat traag
In een wereld
Die pijlsnel voorbij gaat
Ik loop er voorbij
Kijk er naar
Mijn haren wapperen
In de wind, ik bekijk
Ik bestudeer, analyseer
Maar vind er niets van.
©Irene Blaauw

Ik vind weleens dat de wereld te snel gaat, mensen te snel gaan, maar de kunst is juist om niet mijn kont in de krib te gooien. Het is goed dat de wereld sneller gaat, dan mij. Het is goed om dat te accepteren en niet te veroordelen.

Zaterdag

We vergeten nooit
Waar we ooit vandaan kwamen
We hebben alleen even
Last van ruis, de tijd komt
Dat je luistert, naar je ziel
En je zielsveel houdt
Van de plek
Waar je ooit vandaan kwam
Vergeet dat nooit.
©Irene Blaauw

Weet jij waar je was voor dit leven? Of waar je ooit vandaan kwam? Velen herinneren zich dat niet, als ze op de aarde leven, maar zodra we hier weg gaan, zullen we het weer weten.

Mijn nieuwe video

Mijn nieuwe video gaat over alles wat je teveel doet. Dat klinkt natuurlijk een beetje vaag, maar het gaat erom dat wij mensen weleens dingen teveel doen. Sommige mensen hebben eetbuien, anderen verliezen zich in te fanatiek sporten, in teveel drinken, drugsgebruik, teveel werken of gamen.

Fijne week!

One Comment

  1. Wat zijn ze mooi, ik heb ze allemaal met aandacht gelezen. Het gedicht van maandag deed mij direct denken aan mijn nachtmerries en inspiratieloos zijn (woensdag) is ook heel herkenbaar. Dan helpt het inderdaad op gewoon afstand te nemen en dan komt het weer vanzelf terug.
    Het filmpje ga ik later deze week bekijken, ik wil daar rustig voor gaan zitten.
    Liefs, Babs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*