Gedichten weekoverzicht 22

Deze week een kort gedichten weekoverzicht. Ik ga een Twitterloos weekend in. Ik heb even de behoefte om in mijn cocon te keren. Tot volgende week!

Maandag

Je staat daar
En de wolken gaan voorbij
En jij wilt ook voorbij
Voorbij het leven komen
Voorbij alle pijn
Je wilt het voor zijn
Er aan voorbij gaan
Maar je moet er doorheen
Heus
Het is zo voorbij.
©Irene Blaauw

Soms wil je dat bepaalde dingen maar snel voorbij gaan. Vooral als ze niet leuk zijn. Maar soms moet je er gewoon doorheen, of je nu wilt of niet.

Dinsdag

Hou me hand vast
Als je bang bent voor de weg
De weg stopt niet hier
Je moet enkel het kruispunt
Oversteken, overleven
De angst en pijn
Je hoeft niet bang te zijn
Ik heb je hand vast.
©Irene Blaauw

Eigenlijk is dit gedicht voor ieder die steun nodig heeft. Maar ook voor iedereen die een bepaalde stap moet zetten, wat die stap ook is.

Woensdag

Hou je ook van mij
Als je niet van jezelf houdt
Hou je ook van mij
Als het leven je koud laat
Wil je voor mij zorgen
Als je handen vol hebt aan jezelf
Hou je ook van mij
Als je ook van anderen houdt
Houden van, hoe gaat dat?
Gaat dat echt vanzelf?
©Irene Blaauw

Dit gedicht is gebaseerd op de vraag of je van anderen kunt houden als je niet genoeg houdt van jezelf of zelfs je handen vol hebt aan jezelf.

Donderdag

Wakker worden uit een nare droom
Vroeger gebeurde het soms
Nu is het gewoon
Het is gewoon te dromen
Over trauma’s, ruzies en geweld
Onderdeel van deze wereld
En als ik wakker wordt
Ben ik compleet uitgeteld.
©Irene Blaauw

Het is de laatste tijd op en aan met nachtmerries. Daarom dit gedicht.

Vrijdag

Mensen duwen en zagen
Proberen anderen nog meer te overvragen
Hun eigen zin door te drammen
Ik, ik en vooral ik eerst
Dan pas jij, maar ik verwacht
Wel dit en dit en dit van jou
Ik wordt moe van deze maatschappij
Van het geduw en getrek
Maar geen tijd voor een goed gesprek
Nee, daar hoor ik liever niet bij.

Ik begrijp de wereld soms niet meer. Altijd maar al die mensen die aan zichzelf of aan hun haast denken. Altijd maar dat geduw overal in supermarkten, winkels en stations.

Hoe ga jij om met drukte?

2 Comments

  1. Nare dromen, ik heb ze nog steeds. Dus dat gedicht, ik kan mij er helemaal in vinden. En je wordt nooit echt uitgerust wakker…
    Duwen en trekken… toevallig had ik het er vorige week nog over. Mensen in de supermarkt die heel aanwezig achter je staan om zo snel mogelijk hun boodschappen op de band te leggen of net met hun mandje of karretje tegen je aan te duwen.
    Ik kan daar zo slecht tegen…Iedereen heeft altijd haast. Terwijl het zo gezellig kan zijn om gewoon een kort praatje te houden (op straat, in de winkel) met een vreemde. Een hele tijd geleden had ik het met een oudere vrouw die vertelde dat ze even in Nederland was maar verder in Spanje woonde (met nog andere Nederlanders) en zij vertelde hoe heerlijk het daar was. Mooi weer, minder tot geen gezondheidsklachten… Die vrouw sprankelde helemaal! Leuk gesprek en tja… dat zou ik ook wel willen. Waar het leven wat minder gehaast is, heerlijk!

    • Ja meestal ga ik daarom maar vroeg de supermarkt in. Als half Nederland ieg niet in de supermarkt loopt. Ja dat lijkt me ook wel fijn om in Spanje te wonen. Maar sowieso zou ik de randstad uit willen. Maar ook dat is al niet simpel. Ik merk als ik in het bos ben geweest, dat ik gelijk minder of niet verkouden ben. En ik ben chronisch verkouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*