Gedichten weekoverzicht 20

Gedichten weekoverzicht 20
Hoi lieve mensen! Vandaag is het weer tijd voor een nieuw weekoverzicht! Benieuwd naar wat ik allemaal geschreven heb? Lees dan snel verder!

Maandag

De geur van oude drank
Komt me tegemoet
Doordringt mijn poriën
En mijn geest
Ligt verankerd
Tussen het hier en nu
Loop ik door de stille straten
Waar gisteren
Nog een lustrum
Gevierd werd
En nu verkeert het centrum
In eenzaamheid.
©Irene Blaauw

Dit gedicht schreef ik net nadat ik boodschappen had gedaan. Ik doe altijd ’s ochtends vroeg boodschappen om alle drukte te vermijden, maar doordat het blijkbaar schoolvakantie was, was het erg uitgestorven in het centrum. Het rook er ook echt nog naar drank vandaar deze mijmering.

Dinsdag

Ik geloof dat ik droom
Dat ik even weg ben
Dat ik ben in een wereld
Waar ik de weg ken
Even uit de dagelijkse sleur
Even weg van alle negativiteit
Het aardse gezeur
Ik geloof dat ik droom.
©Irene Blaauw

Zoals jullie weten, snap ik de wereld waarin we leven vaak niet. Veel dingen in dit leven zijn nutteloos en er is teveel haat en nijd op deze planeet. Soms is het dan ook heerlijk om even weg te kunnen dromen.

Woensdag

Je bent de spiegel
Van mijn ziel
Door jou weet ik
Welke lessen ik nog moet leren
Ook als ik even niet wil
Denk dat ik alles al weet
En als ik echt verder wil
Moet ik zelf die stap maken.
©Irene Blaauw

In het leven zijn we allemaal spiegels van elkaar. Wat we in de ander zien, kunnen we zelf weer van leren. Soms willen we even niet meer leren, maar als we verder willen komen in het leven, moeten we toch verder.

Donderdag

Ik ga weg, op reis
Naar een hogere frequentie
Want dat is de essentie
Van mijn leven
Steeds weer verder evolueren
Van oude wonden leren
De mensheid dingen bijbrengen
Veranderingen aanbrengen
Lessen volbrengen
Nieuwe versjes zingen
Ik ga nu beginnen.
©Irene Blaauw

Dit is een heel persoonlijk gedicht. Het gaat over mijn levensdoelen en waarom ik hier op aarde ben.

Vrijdag

ZELFVERTROUWEN
Ik ga sneller dan ik dacht
Ik ben wijzer dan ik had voorspeld
Ik kan meer dan ooit tevoren
Ik ben trots op mezelf
En ik ben mijn eigen superheld.
©Irene Blaauw

Ik schreef dit gedicht voor iedereen die wel wat zelfvertrouwen kan gebruiken.

Zaterdag

Wanneer de rust is teruggekeerd
En vogeltjes weer fladderen
De gedichten weer worden geschreven
Over geleerde lessen
Kansen en mogelijkheden
Wanneer onduidelijkheden
Meegenomen worden door vlinders
We zelf even niet hoeven fladderen
Maar gewoon kunnen zijn.
©Irene Blaauw

Soms zijn het energetisch zware tijden. Dan is het extra fijn om weer in wat rustiger vaarwater te komen.

Heb jij genoeg zelfvertrouwen?

One Comment

  1. Wat een heerlijke gedichten weer! Zelfvertrouwen vind ik helemaal geweldig! En dat kan ik momenteel wel gebruiken, ik kreeg een spannende opdracht en ben niet vooruit te branden…Het heeft inderdaad met zelfvertrouwen te maken. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*