Gedichten weekoverzicht 15

Hallo beste mensen!

Het is weer zondag. Ik neem je deze  week weer mee in mijn dromen, vertel je dat timemanagement niet nuttig is en schrijf wat over winters weer. Lees snel verder!

Maandag

Ik neem je mee in mijn dromen
In mijn realiteit
Ik laat je vliegen door mijn droomwereld
Til je op
Ik neem je mee
En leef mijn dromen
Droom jij ook mee?
©Irene Blaauw

Ik neem graag iedereen die dat wil mee in mijn droomwereld. Want mijn droomwereld is veel mooier dan deze wereld.

Dinsdag

Winters probleem

Waar wil winter wonen
Wanneer witte wolken waaien
Want ware wanhoop wacht
Water wast winter weg.

Omdat het is gaan sneeuwen dinsdag, besloot ik een gedicht uit mijn bundel te delen. Het gedicht is een tautogram. Het gedicht geeft eigenlijk aan dat de winter nergens kan blijven, omdat het altijd snel na de sneeuw gaat regenen.

Woensdag

Ga niet weg
Je hebt nog werk te doen
Ons gezamenlijk doel
Is niet voltooid
En ik weet, jij bent verstrooid
Door de hardheid van de wereld
Maar we willen niet weer terugvallen
Niet alles opnieuw
Tussen hemel en aarde zweven
Met een noodgang vallen
Ga niet weg.
©Irene Blaauw

Soms moet je in het leven werken aan gezamenlijke doelen, omdat je daarvoor op aarde bent. Je kunt daar niet voor wegrennen, anders loop je de kans dat je in een volgend leven weer opnieuw aan die doelen moet werken.

Donderdag

Probeer alles te verwerken
Wat je ooit is aangedaan
Misschien weet je het niet
Meer, een blinde vlek
Het komt toch ergens vandaan
Weet dat het leven meer is
Als het zeulen
Met een veel te zware rugtas
Dus hup ertegenaan.
©Irene Blaauw

Soms zitten nare herinneringen en trauma’s zo diep verstopt, dat je er zelf geen erg in hebt dat er nog wat zit. Toch moet je het proberen te verwerken, want anders loop je er de rest van je leven mee rond.

Vrijdag

Niet alles kun je stoppen
In timemanagement
Want tijd is niet te timen
Tijd is tijd
En het wordt tijd
Dat we dat gaan beseffen.
©Irene Blaauw

Tijd is naar mijn idee niet te meten. We doen allemaal wel heel veel op een dag en rennen van hot naar her. Maar tijd is altijd relatief. We hebben er een eenheid aan gegeven waardoor we ons leven overvol moeten plannen. Als we tijd aan de juiste dingen besteden, hebben we nooit tijd tekort en hoeven we ook niet aan timemanagement te doen.

Zaterdag

Breng kleur
Aan in je leven
Met je eigen
Kleurpalet
Kies je kleuren
Kies je warmte
Meng de tinten
Zorg dat ze verbinden
En
Verbind jezelf.
©Irene Blaauw

Dit gedicht heeft eigenlijk twee betekenissen. Het gaat erover dat door kleur in je leven aan te brengen dat je ook dichter bij jezelf komt. Kleur aanbrengen doe je bijv. door nieuwe dingen te doen, ervaringen op te doen en lessen te leren. Aan de andere kant kun je door creatief te zijn ook weer nieuwe verbindingen maken in je hersenen.

Fijne week! 

 

 

One Comment

  1. Mooie gedichten weer Irene! Ik vind die van donderdag en vrijdag heel interessant. Time management vind ik best een “eng” woord, tegenwoordig moeten wij de dag uitstippelen om zo effectief mogelijk te werken om de economie maar draaiende en draaiende te houden. Iedereen wil meer in een kortere tijd. En dan kom je jezelf toch tegen op een bepaald moment.
    En donderdag… Mensen blijven vaak enorm hangen aan wat er in het verleden gebeurd is. Natuurlijk zijn er heel traumatische dingen die je altijd blijven achtervolgen en daar helpt de beste psycholoog je mee om dat te verwerken… Maar ik denk ook dat mensen heel snel blijven hangen aan bepaalde gebeurtenissen als excuus om van alles uit te stellen. En dan stapelt alles zich op.
    Ik heb weer genoten van je mooie gedichten, keep up the good work!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*