Gedichten weekoverzicht 12

Hee hallo! Het is weer een nieuw jaar, een nieuwe week, dus weer tijd voor een gedichten weekoverzicht. Ik schreef minder dan ik wilde, maar kon wel een aantal dingen goed op papier zetten, waar ik dan wel weer trots op ben. Hier komen ze! đŸ˜€

Maandag

Weetje hoe je voor jezelf moet leven
Zonder verstikkende regels van anderen
Het mooiste cadeau
Kun je dat aan jezelf
Geven.
©Irene Blaauw

Ik denk dat het mooiste wat je kunt doen in het leven wel kiezen voor jezelf is. Daar gaat dit gedicht over.

Dinsdag

Het nieuwe jaar
Een nieuwe zin
Voor ieder weer een nieuw begin
Een jaar vol liefde en licht
Vol oplossingen voor angsten
Een bruisend jaar
Waarin we nu echt mogen dromen
Laat 2019 maar komen.
©Irene Blaauw

Een echt nieuwjaarsgedicht. Er staat ons een mooi jaar te wachten. Ik hoop dat iedereen vanuit liefde kan gaan leven en dat ieder zijn/haar dromen kan waarmaken.

Woensdag

In mijn hoofd regent het
Hoosbuien blokkeren de zon
En waar ik eerst het weerbericht
Begreep
Weet ik nu niet
Waar de regen ook alweer begon
In mijn hoofd hagelt het
Grote stukken, brokken steen
En nu moet ik zelf zien op te klaren
Helemaal alleen.
©Irene Blaauw

Dit klinkt als een erg droevig gedicht. Toch gaat dit gedicht erover om juist de donkere kanten in jezelf te zien en je trauma’s onder ogen te komen.  Dit moet je zelf oplossen. Een ander kan helpen, maar het nooit oplossen voor jou.

Donderdag

Op een dag
Gaan we samen naar het grof vuil
Kunnen we onze tassen legen
Onze zakken legen
Onze rommel laten wegzweven
Het universum vertellen
Dat we ook zonder kunnen
Dat we samen kunnen leven
Zonder ons in de troep te begeven.
©Irene Blaauw

Ik geloof dat er een dag komt dat we onze troep in het leven kunnen opruimen. Alle oude overtuigingen, ideeën die ons niet meer dienen naar het grof vuil kunnen brengen. Zodat we lichter kunnen leven en weer wat meer met elkaar kunnen leven.

Vrijdag

Wat is hoop
En kun je hoopvol zijn
Wanneer je leeft in een woestijn
Waar je hopeloos zoekt naar water
Waar de avond valt
Met extreme dorst
Hopeloos
Voelt dat
Als het eindeloos duurt
Wat is dan hoop.
©Irene Blaauw

Wanneer je de hoop verliest, kan het lijken alsof je je in een woestijn bevindt. Je loopt dagen waarin  alleen maar zand ziet en je wordt steeds hopelozer als je geen water vindt. En dat kan in het echte leven ook zo zijn. Je verliest hoop omdat bepaalde dingen niet lukken. Of dat nu genezen van een ziekte, een studie kiezen of afronden of een baan zoeken is.

Zaterdag

Ik heb ze jarenlang geblokkeerd
De duizenden spiegels
Ik kon mezelf niet onder ogen zien
Ik keek met andere ogen
Door spiegels die niet reflecteerden
Ik snapte de lessen niet
Want ik wist niet waaraan het mankeerde.
©Irene Blaauw

We zijn allemaal spiegels van elkaar in het leven. Wanneer we daar niet naar kijken, konen we steeds weer dezelfde spiegels tegen. Dat mensen op een bepaalde manier reageren op je is vaak omdat je iets moet leren over jezelf.

Fijne week! 

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*