Gedicht van de week: Heb je ooit gedacht

Hallo allemaal!

Vandaag weer tijd voor een nieuw gedicht! Vorige week kwam er geen gedicht door omstandigheden, maar vandaag neem ik jullie graag weer mee in mijn dichterswereld. Deze keer een gedicht, wat eigenlijk al paar jaar oud is, maar wel toepasselijk momenteel.

Liefs Irene

27 Comments

 1. Ik heb tot nu toe ongeveer 1230 gedichten geschreven die staan in 19 mappen (voor ieder jaar) en nee dat had ik nooit verwacht maar ik ben blij met ze. Zonder ze zou ik toch dingen hebben gemist. 😉

  • Irene

   Wow das een hoop. Goed dat je ze hebt bewaard. Ik vind het zelf ook fijn om er later op terug te kijken, maar ik heb er niet zoveel als jou!

 2. Sjira

  Ik ben vooral benieuwd naar je verhaal achter je opmerking dat het momenteel toepasselijk is voor jou. Momenteel ben ik er namelijk van overtuigd dat je al je wensen kunt manifesteren met behulp van de wet van aantrekkingskracht, zonder dat je iets hoeft te missen.

  • Irene

   Hee, die theorie kende ik nog niet. Daar ga ik me graag in verdiepen. Voor mij is dichten leven. In het leven kan ik soms te hoge verwachtingen hebben, te veel willen, waardoor ik minder goed voorbereid ben op tegenslag. Een voorbeeld is, dat ik binnenkort naar de Kvk ga, maar nu al merk teveel tegelijk te willen.

 3. Een mooi gedicht dat mij even stil maakt. Het mooie van een gedicht vind ik altijd dat iedereen het op zijn/haar eigen manier kan interpreteren. Een gedicht geeft altijd even de rust en tijd, dat je er over na moet denken. Bedankt voor dit rust moment tijdens een drukke dag.

 4. Erg mooi. Kort maar raakt zeker de kern. We moeten ook eens stil staan bij wat we hebben. Zonder van alles te verwachten en te willen.

  • Irene

   Dankjewel! Voor mij is dichten leven. In het leven kan ik soms te hoge verwachtingen hebben, te veel willen, waardoor ik minder goed voorbereid ben op tegenslag.

  • Irene

   Dankjewel voor je mooie compliment. Ik zie het zelf niet echt als talent, maar meer als iets wat ik graag doe.

Comments are closed.