Een spin heeft ook een ziel

Een spin heeft ook een ziel
Al denken de meeste mensen alleen aan spinrag
Ik denk aan de spin die laatst zag
Ik bracht hem veilig naar buiten
Buiten het bereik van mensenhanden
Ik voelde de connectie
en het viel me in
Een spin heeft ook een ziel
Een levend wezentje
Die ook een drukke dag had
Die ik druk hoorde praten
Het het raakte me
Een spin heeft een ziel.

5 Comments

  1. Wat lief en ja.. Spinnen zien wij alleen als eng en griezelig. Ik heb nu zo een apparaatje waar ik spinnen in kan vangen en buiten zetten. Al een paar keer gedaan met kleine spinnen… Grote durf ik niet..

  2. Aatje

    Hoi Irene,
    Ik vind spinnen erg bijzonder en niet echt heel eng. Niet dat ik ze met mijn handen oppak hoor. Ik pak ze met een glaasje en schuif daar een papiertje onderdoor, zodat de spin ongeschonden naar buiten kan. Dat doe ik met alle vlieg- en kruipdieren (insecten dus hahah). Ik vind het moeilijk te verteren dat er mensen zijn die een spin of ander (ongewenst) dier zomaar ff doodslaan. Want er zijn er toch genoeg van, zeggen ze dan. Ontzettend flauw….als het bijv een dinosauriër was dan bedachten ze zich wel een keer voordat ze die op zn kop zouden slaan. Maar ja, die zijn er niet meer.
    groetjes
    Aatje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*