De 8 stomste dingen die mensen die graag lezen herkennen

Ik vind het fijn om boeken te lezen.Ik ga  dan ook graag naar de bibliotheek om nieuwe boeken te halen. Laatst ontdekte ik een aantal rare “leesgewoonten” van mezelf. Ik vind het erg leuk om ze te delen met jullie. Hier komen ze!

 still-life-1037378_640

Nummer 1: In de bibliotheek of boekhandel ergens midden in het boek beginnen te lezen en vervolgens niet kunnen ophouden. Die tip heb je vast ook wel eens op school gehad, dat je midden in een boek een klein stukje moet lezen, om te kijken of je het boek leuk vind. Maar ik kan eindeloos bij de boekenplank staan lezen

Nummer 2: Pagina’s tellen. Hoeveel pagina,s zijn het nog voor dat het boek uit is? Ik wil heel graag naar het einde toe, want ik wil weten hoe het afloopt, daarom kijk ik steeds hoever ik ben.

Nummer 3: Een bijrol totaal vergeten zijn. Wie was Piet ook alweer? Was dat de broer van? Of was dat nou een. Collega van?

Nummer 4: Stiekem doorbladeren naar het einde. Ik kan nu echt niet meer wachten! Dus ik blader door, en oh gelukkig ze krijgen toch een relatie en leven  nog lang en gelukkig.

books-1194457_640

Nummer 5: Te snel lezen. Ook niet onbekend, zo graag verder willen lezen dat ik soms paar regels tot halve bladzijden totaal niet lees.

Nummer 6: De hele nacht doorlezen. Oeps! En dan is het opeens 2 uur ’ s nachts. Nog steeds is mijn boek niet uit, doorlezen of toch slapen?

time-1049968_640

Nummer 7: Als je even niet leest, vraag je je af hoe het met alle personages gaat. Ik lees een dag niet en gelijk vraag ik me af hoe het met de hoofdpersonen van mijn boek gaat, gaan ze inmiddels weer naar werk? Hebben ze nog steeds ruzie? Komen ze elkaar tegen bij de supermarkt?

Nummer 8: Als je boek uit is, voel je je verdrietig en alleen. Dat vind ik mischien nog het ergste van alles wat ik opgenoemd heb. Ik heb het gevoel een hele groep vrienden kwijt te zijn geraakt, en ik weet niet hoe het verdergaat met hun leven.

book-863418_640

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*