Creatief met Irene: Wat ik leerde van Zentangle

Een tijdje geleden schreef ik een blog over Zentangle. Zentangle is niet alleen een kunstvorm, maar ook een manier om te ontspannen. Na mijn eerste collage, wilde ik aan iets nieuws beginnen. Maar toen ik bezig was, merkte ik, dat je veel meer kunt leren van Zentangle. Ik vertel in deze blog wat ik precies geleerd heb.

Niet alles hoeft perfect

Ik ben een echte perfectionist, ook met creatieve bezigheden. Ik merkte snel dat niet ieder lijntje even mooi en recht was. Toch zag ik dat het voor het eindresultaat helemaal niet uitmaakte. Ik denk dat dit met veel dingen in het normale leven ook zo is.

Regelmaat is eigenlijk saai

Ik ben iemand die houdt van regelmaat. Iedere dag om dezelfde tijd opstaan en iedere dag rond de dezelfde tijd slapen. Maar zo heb ik wel meer dingen met regelmaat. Echter bij Zentangle kan regelmaat soms saai worden. Niet alleen om te te doen, maar ook om naar te kijken.

Niet alles hoeft volgens het boekje

Ik had een mooi boek over Zentangle bij de bieb geleend. Maar in het begin, deed ik precies wat er in het boek stond.  Dat is zonde, wat ik kan natuurlijk ook zelf dingen verzinnen en eraan toevoegen.

Je bent creatiever, dan je denkt

Dit sluit mooi aan op de vorige. Ik deed alles volgens het boek, totdat ik dingen zelf probeerde en erachter kwam, dat mijn aanpassingen best wel leuk waren. Een beetje vertrouwen in eigen kunnen is dus helemaal niet erg.

Soms komt er weleens wat tussen

Het zal je maar gebeuren, je patroontje is te klein voor het stukje op te tekening, of een ander patroontje is niet geheel te zien. Zowel bij Zentangle, als in het dagelijks leven komt er wel eens wat tussen, iets ongepland. Gelukkig is dit niet erg, soms wordt het er zelfs beter van!

Dit waren mijn levenslessen. Ik ben benieuwd of jullie ook dingen leren van creatieve bezigheden?

9 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*