Creatief met Irene: Zentangle

Mede door mijn goede voornemens en door de Crea-cross, probeer ik weer wat creatiever te zijn. Vandaag geen Crea-Cross, maar ik heb iets nieuws ontdekt! Wil je weten wat? Lees snel verder!

Zentangle

Ik had hier nog nooit van gehoord. Maar ik kwam het tegen toen ik aan het Googlen was. Zentangle is niet alleen een kunstvorm, het is ook nog een vorm van meditatie. Tangle betekent in het Engels wirwar of knoop. Zen is een Japanse vorm van boeddhisme. Maar als je zegt dat je Zen wilt worden, weet iedereen tegenwoordig wel wat je bedoelt.

Niet moeilijk?

Wanneer je op internet zoekt naar Zentangle, dan kom je de meest toffe afbeeldingen tegen, zoals onderstaande afbeelding. Ā Ik dacht dan ook in het begin, dat dit veel te moeilijk voor mij zou zijn. Maar eigenlijk, zijn veel afbeeldingen opgebouwd uit stukjes met dezelfde structuur. Door de herhaling is het dan ook mogelijk om echt te ontspannen.

Zelf aan de slag

Ik besloot het zelf te proberen. Ik las op internet veel over speciale pennen, maar ik besloot eerst gewoon met een balpen aan de slag te gaan, als dit niets voor mij is, heb ik een hoop geld voor niets uitgegeven. Ik ben begonnen met wat basispatroontjes en heb daar een collage van gemaakt.

En verder?

Ik vond het erg leuk, dat ik besloten heb om zeker verder hiermee te gaan, dus misschien komt er binnenkort wel weer een leuk artikel over!

Zijn jullie bekend met Zentangle?

6 Comments

  1. Ik kreeg voor kerst een setje met goede stiften voor handlettering. En daar zaten papiertjes in voor Zentangle met instructies. Het is eigenlijk zo simpel, dus ik heb ook iets gemaakt. Had er nog nooit van gehoord, voordat ik die stiften kreeg. Je kan er lekker crea mee zijn.

  2. Peter68

    Ziet er leuk uit. Ben zelf niet zo creatief met potloden, pennen of verf “daar kan het ook mee” dus houd ik het maar gewoon bij mediteren. šŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*