Corona voor dummies

Corona, we worden er dagelijks meerdere malen mee geconfronteerd. Iedere keer dat wij het nieuws kijken komt er een ongelofelijke hoeveelheid informatie binnen. Die informatie is zoveel en zo extreem dat we er bang van worden. Maar is deze angst wel terecht? Wat als ik je vertel dat Corona eigenlijk een entiteit is?

Corona is een entiteit

Ja, en dat is het. Niet meer en niet minder. Het is een entiteit die multidimensionaal is. En voor sommige mensen dus ook zichtbaar. Het wil overigens niet zeggen dat alle entiteiten die bestaan geesten zijn. Entiteiten kunnen allerlei vormen en gedaantes hebben. Nog een misverstand is het feit dat alle entiteiten zeer duister zouden zijn. Er zijn natuurlijk echt wel een hoop entiteiten die heel duister zijn en hele slechte bedoelingen hebben. Maar dat is niet altijd zo. En daarbij komt, alles wat hier op aarde is, heeft hier een plaats en hebben we zelf voor gekozen. Het mag hier op aarde zijn, anders was het hier niet.

Sommige entiteiten zijn voor kortere periodes hier, andere voor langere periodes. We kunnen vaak veel leren van deze entiteiten, mits we voor het leerproces openstaan. Soms hoeven we niets te leren van de entiteit maar gewoon te leren hoe het invloed op ons heeft en hoe we ons ervan afsluiten.

We hebben hier dus voor gekozen

Toen wij incarneerden naar de aarde wilden we bepaalde lessen hier leren en bepaalde ervaringen opdoen. Dit kunnen we ook wel ons levensplan noemen. In ons levensplan staan alle dingen die we hier willen doen en dingen die we hier willen meemaken, maar ook welke functies andere zielen zullen gaan spelen in onze tijd op aarde. We kunnen het ons alleen vaak niet meer herinneren. Ook Corona staat in dat levensplan. Daarom heb je hier dus ook voor gekozen.

Maar Corona is toch gewoon een virus?

Ja zeker, maar Corona is zoveel meer dan dat. Vanuit de belevingswereld van veel mensen is Corona een virus of een ziekte. Maar Corona is zoveel meer. Corona is tegelijkertijd een entiteit die ook eigen plannen en doelen heeft hier op aarde, net zoals wij hier ons levensplan hebben. Corona is daarnaast gelukkig niet een verschrikkelijk duistere entiteit. Corona wil ons namelijk ook dingen leren en helpt mee met de veranderingen die plaats vinden op de aarde.

Wat kunnen we leren van Corona?

Heel veel. De lessen van Corona zijn niet alleen op individueel niveau maar ook op maatschappelijk niveau. Doordat het openbare leven stil ligt, komen we onszelf tegen. We komen minder leuke gedachtes tegen, maar we krijgen ook de mogelijkheid om oude pijn in onszelf op te lossen. We kunnen ook juist leren om om te gaan met alle veranderingen die Corona teweeg brengt. Want veranderingen horen bij het leven, maar lessen over veranderingen kunnen pittig zijn voor mensen.

Doordat we meer tijd doorbrengen binnen het gezin, kunnen we daaruit ook weer dingen leren. Kinderen zijn vaak een spiegel, waardoor we ook weer veel van onszelf leren.

Op maatschappelijk niveau kunnen we ook lessen halen. We kunnen bijvoorbeeld onze vraagtekens zetten bij hoe de maatschappij werkt en onze manier van leven werkt.

En tot slot, we kunnen beter leren loslaten. Oude patronen loslaten, oude manieren van denken loslaten. Er is zoveel te leren en voor iedereen is dit anders. Maar doordat het openbare leven stil ligt, kunnen we geen afleiding zoeken en kunnen we meer openstaan voor leerprocessen.

Maar is Corona dan niet gevaarlijk?

Ik zal de laatste zijn die zegt dat Corona niet gevaarlijk is. Corona is natuurlijk ook die ziekte en voor een aantal mensen staat ook in hun levensplan dat ze deze ziekte zullen krijgen of eraan zullen overlijden. Ik vind het ook echt erg voor de mensen die ziek zijn en vechten voor hun leven.

Het betekent overigens niet dat je je helemaal niet kunt wapenen tegen de ziekte. Het belangrijkste is dat je niet bang bent. Wanneer je bang bent maak je namelijk ruimte. Ruimte voor negatieve energie en ruimte om gecontroleerd te worden door mensen en zaken waardoor je helemaal niet gecontroleerd wilt worden. Ook Corona kan dan mogelijk meer ruimte innemen dan de bedoeling is.

Ik wil iedereen succes en sterkte wensen in deze tijd.

2 Comments

 1. Mooi stuk Irene met weer een hele andere kijk dan we heden ten dagen vaak lezen.
  Zoals je weet ben ik verre van bang voor Corona.
  Ik heb de Spaanse en Russische griep overleefd en vier keer alle kinderziektes gehad dus ik red me wel. En zo niet, dan is het wat mij betreft ook goed.
  Voor sommige mensen zou het zelfs een opluchting zijn als ik er niet meer ben.
  Ik weet overigens niet of corona in mijn levensplan staat, ik ben niet van plan om daar ruimte voor te maken, ik heb andere dingen aan mijn hoofd zoals de energieƫn die komende week los gaan komen tijdens de Mars/Jupiter conjunctie en de Mars/Pluto conjunctie. Maar daar staat meer over op mijn blog.
  Hou je sterk en blijf gezond. šŸ˜˜ šŸ¤— šŸ’–

 2. Ik zeg in mijn hoofd heel vaak: “ik ben gezond” en hoop dat dat helpt. Momenteel zijn Jeroen en ik niet lekker, naar verkoudheidshoestje, vieze smaak in je mond, typische griepverschijnselen… Maar we houden het in de gaten. Voorlopig gaan we ook niet meer naar buiten.

Comments are closed.