Azijn, wat kun je er mee?

Natuurazijn en schoonmaakazijn

Je hebt er vast wel van gehoord, van azijn. Hoewel azijn steeds minder gebruikt wordt is het een middel dat veel huishoudrampen kan oplossen. Bijkomend voordeel, het is nog goedkoop ook. In deze blog ga ik vertellen waarvoor ik azijn gebruik en zal ook vertellen waarvoor je beter geen azijn kunt gebruiken.

azijn1

Natuurazijn

Ik begin met natuurazijn. Natuurazijn vind je vaak in de buurt van de olijfolie in de supermarkt. Natuurazijn vind ik altijd een fijn middel omdat het veilig en goedkoop is. Bovendien is het ook nog eens milieuvriendelijk.

Ik gebruik natuurazijn graag om de waterkoker te ontkalken. Ik drink namelijk de hele dag door thee, dus is dit een klus die vaak moet gebeuren. Ook vind ik natuurazijn een fijn middel om de vaatwasser mee schoon te maken, en daarna leeg met een flinke scheut schoon te draaien. Ook vind ik natuurazijn handig voor het ontkalken van het koffiezetapparaat.

Zelf hou ik persoonlijk niet zo van azijn in mijn eten, maar een pan kan goed met natuurazijn schoongemaakt worden.

Schoonmaakazijn

Ook schoonmaakazijn ontbreekt niet in mijn gootsteenkastje. Ook schoonmaakazijn is erg goedkoop in de aanschaf, alleen vind je schoonmaakazijn wél bij de schoonmaakproducten in de winkel.  Ik vind schoonmaakazijn erg fijn om eens in de zoveel tijd de douche mee schoon te maken. I de douche heb je soms last van kalkaanslag en vieze voegen. Azijn vind ik ideaal om dit aan te pakken. Verder vind ik het fijn als ik dan toch bezig ben, om gelijk de douchekraan en het doucheputje mee te nemen.

Waar ik verder schoonmaakazijn nog voor gebruik, is het weghalen van schimmel en het eens in de zoveel tijd ramen lappen. En niet te vergeten de spiegels in huis.

Nog even dit

Voor ik het vergeet te zeggen, het is belangrijk om de twee soorten azijn niet door elkaar te halen, een waterkoker met schoonmaakazijn is echt heel vies en totaal niet goed voor je!

Misschien kom je op nog veel meer creative ideen over het gebruik van azijn, let wel op: gebruik azijn nooit voor je telefoon, tablet, tv, hardhouten vloer of je strijkijzer.

Er gaan veel verhalen op internet rond over azijn als wasverzachter e.d. Zelf heb ik nooit azijn in de wasmachine gebruikt, puur omdat ik bang ben dat mijn kleren stuk gaan, of nog erger de wasmachine!

azijn2 azijn3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*