Als het even niet meer lukt

Dat ik deze blog zou schrijven stond denk ik wel vast. Wanneer precies niet. Maar ik voel dat dit het moment is. Want het schrijven gaat al langere tijd niet zo goed en dat frustreert mij. Behoorlijk. Ik heb altijd gedacht dat ik hier op de wereld ben gezet om te schrijven. Maar wat als dat niet meer lukt? Ik neem je mee tijdens mijn overpeinzingen.

Ja, het is weer een gezellige blog

Ik heb veel positieve ideeën voor blogs in mijn hoofd, maar helaas is deze blog wat minder gezellig. Het lukt namelijk niet om al die positieve ideeën uit te werken. Er komt vaak geen letter op papier. Ik voel me zo onwaarschijnlijk moe, dat het teveel moeite is om wat in mijn hoofd zit op te schrijven. En alles blijft in mijn hoofd rondhangen, waardoor mijn hoofd nog vermoeider, voller en trager wordt. Dan kun je misschien denken dat het dan best positief is in mijn hoofd met al die leuke ideeën, maar niets is minder waar. Ik raak gefrustreerd, omdat ik niet kan doen wat ik wil doen en zonder te schrijven mijn bestaan compleet nutteloos lijkt.

Ik heb altijd geschreven

Altijd. Mijn leven lang. Verhalen, gedichten, columns, versjes, blogs en honderden informatieve artikelen. Ik heb altijd gedacht, dat als ik maar kon schrijven, alles wel goed kwam. Het voelde als mijn doel in mijn leven: mensen inspireren, steunen, hoop geven. Ik was mij als kind al bewust dat ik alle verhalen die in mijn hoofd zaten wilde delen met de rest van de wereld. Dus waarom het nu niet meer lukt is mij een compleet raadsel.

Wat is het doel nog?

Wat is de essentie van mijn leven? Ik vraag het mezelf nu regelmatig af. Wat voor nut heb ik nog? Wat maakt dat ik steeds in een cirkel blijf zitten en daar niet uitkom? Hoe stop ik die cirkel als ik zelf al amper kan nadenken? En nu ik dit schrijf, zit mijn hoofd vol watten en loop ik met mijn ziel onder mijn arm.

Wordt hopelijk vervolgd..

3 Comments

 1. Hoi Irene.
  Jijzelf, alleen jijzelf kunt uit die cirkel stappen.
  Ikzelf teken, schilder en schrijf graag. Dat doe ik ook al van kinds af aan.
  Iedereen die creatief bezig is heeft momenten dat het blokkeert: Geen inspiratie, geen energie, het lukt dan gewoon niet.
  Ik denk dat je dat los moet laten. Hoe meer je je focust op het ( even) niet kunnen schrijven hoe meer je je aan die gedachte gaat vastklampen.
  Alles mag er zijn, ook de blokkades. Geef je eraan over en dan zul je zien dat het weer gaat lukken.

  • Irene

   Dankjewel voor je mooie reactie, Maria. Ik denk dat je wel een punt hebt. Ik ga het even proberen los te laten. Fijne dag vandaag! 😉🍀

 2. Wat Maria schrijft klopt inderdaad. Soms ben ik lekker aan het schilderen en soms komt er niks uit mijn handen. Dan voelt het alsof alles tegenwerkt. Ik vrees dat dat heel typerend is voor creatieve mensen/geesten. Ik denk ook dat “wij” veel sneller last hebben van dat soort blokkades omdat wij vaak teveel nadenken en niet fluitend door het leven gaan. Wij leggen moeilijker dingen naast ons neer.
  De watten/ mist in je hoofd lost vanzelf weer op, geef het de tijd, dan komt het weer helemaal goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*